Van egy nagyon jó fiú barátom. Neki a barátnője az én osztálytársam. A lánnyal is jóba vagyok de közel se olyan jó barátom mint a fiú. A helyzet az, hogy kiderült, hogy a lány megcsalta a barátját. Mit csinálhatnék?
Amúgy honnan vagy te biztos benne, hogy megcsalta?
Mondd neki azt, hogy nem akarod őket széttúrni meg semmi hasonló, de barátként kötelességednek érzed, hogy ezt elmondd.
Ha nagyon erős késztetést éreznék rá, elmondanám a lánynak, hogy tudok a dologról, biztosítanám, hogy tőlem nem fogja megtudni a fiú. Ez már egy bizalmas hozzáállás, és eleve tisztázod a szándékodat, hogy téged ne tekintsen potenciális veszélyforrásnak - szemben a barátnőjével, akitől te megtudtad (valószínűleg lesz sejtése, kitől juthatott el hozzád, bemártanod senkit sem érdemes). Kapásból érheti egy csalódás a lányt, és akkor szembesülhet azzal, hogy ő is csalódást okoz valakinek (ha van annyi lelkiismerete). Persze erre neki kell rájönnie, én csak megpróbálnám finoman felhívni a figyelmét, hogy ez az állapot nem tartható sokáig.
A fiúnak azért nem érdemes szólni, mert most istennőnek látja a lányt, abból tényleg csak úgy jöhetsz ki, hogy valaki majd spiclinek tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!