17 éves vagyok, nemsokára 18. Egyedül élek anyámmal, aki egy idegesítő r.banc. Ezt szó szerint értem. Mindig mindent megtilt, lassan a házból sem enged ki, pedig én egy normális lány vagyok. Nem iszok, nem drogozok, nem cigizek, próbálom élni az életem a suli mellett. Van egy barátom, akivel nem is igazán járunk, de mondta, hogyha szeretnék akkor költözzek oda hozzá. Én amint lehet mennék. Viszont, 200 km-re messzebb lakik, és nem tudom hogy majd hogyan oldjam meg a sulit.
Szerintetek bevállaljam? Sajnos nem nagyon szeretném ecsetelni hogy miért utálom anyámat, de tényleg meg van az oka. Csak egy púp vagyok a hátán.
"Tanulok, jó jegyeim vannak, érettségi után megyek egyetemre."
Vagyis még eletedben egy kalászt nem termeltél meg és nem is áll szándékodban. Hát így éhen fogsz dögleni.
2016. máj. 16. 18:44
12/18 anonim válasza:
Ami azt illeti akár azonnal költözhetsz, ha anyukád is elfogadja a döntésedet. Nem kell várni, ha ő nem kezd el rendőrségre rohangászni máris mehetsz otthonról annyira közel vagy a nagykorúsághoz ezalatt az egy év alatt nem sokra jutna a hatóság.
2016. máj. 16. 18:47
13/18 anonim válasza:
És arra gondoltál hogy ha szakítotok a pasiddal mi lesz? Hova fogsz menni?
2016. máj. 16. 19:09
14/18 anonim válasza:
Es mibol fogod magad fenntartani. Srhonnan. A penzed elvered ruhakra es a pasidon figsz eloskodni, mint egy selejtes, nagyra nott pioca
2016. máj. 16. 19:20
15/18 anonim válasza:
Igen, elköltözhetsz. Az meg, hogy anyád tényleg az-e aminek mondod, vagy te túlzol, nem érdekes. Jogilag megteheted, meglátjuk, hogy alakulnak majd a dolgok.
2016. máj. 16. 19:25
16/18 anonim válasza:
Értem, amit írsz Kérdező. Nem tudok mit javasolni, mert én egy dolgot megtanultam: az éremnek mindig két oldala van. Jó lenne az anyukádat, de minimum egy másik külső szemlélőt megkérdezni erről a helyzetről. Ennek ismeretében lehetne nyugodt lélekkel tanácsot adni. De ami a legfontosabb: nem ismerlek. Ez még inkább megnehezíti a tanácsadást. Tapasztaltam olyat is, aki úgymond jogosan, azaz érthető módon fordult el a szüleitől, vagy csak az egyiktől, és láttam olyat is, aki egyszerűen csak hisztizett és 2 nap alatt kialudta. Nem akarom mondani, hogy Te valamelyikbe is tartozol, csak azt, hogy borzasztó nehéz megítélni, hogy a két véglet között Te hol helyezkedsz el. És ennek hiányában nem lehet okosat mondani és ezt ne is itt várd a neten teljesen ismeretlen idegenektől.
2016. máj. 16. 20:13
17/18 anonim válasza:
Ha egyetemre mész, miért nem mész koliba, vagy albérletbe?
2016. máj. 16. 21:11
18/18 anonim válasza:
Bírd ki érettségiig, aztán olyan egyetemre menj ahol koleszban fogsz lakni. Menj el diák melózni, ne élősködj.
Én érettségi után még 2 évig bírtam, aztán szakmát is váltottam meg munkarendet is (levelező) egyetemen, illetve összeköltöztünk a vőlegényemmel, dolgozom.
Azért mondom, hogy inkább a koleszt válaszd mert a munkahelyek szeretik akadályozni, hogy te tovább tanulj. Még akkor is ha úgy vesznek fel, hogy majd ők tekintettel lesznek rá. (tekintettel lesznek és beoszt vizsgaidőszakban 60 órányi túlórát, 3-4x12 órákba. Vagy echte akkor dolgozol mikor sulid lenne. nyammm kereskedelem.... :D)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!