Szabad-e nyilvánosan humoros utalást tenni egy kiskorú sportoló nemi szervével kapcsolatban?
Fotós vagyok, készülünk az első kiállításomra, és a humoros pillanatok közé beraknék egy emlékezetes tavalyi esetet is. Egy úszó versenyen fényképeztem, és az egyik 15 éves fiúnak egyszerűen nem lehetett nem észrevenni, hogy a dudora a fecskéjén jóval nagyobb volt, mint bárki másnak. És mivel órákon keresztül ugyanakkora volt a dudora, ezért teljesen egyértelmű, hogy a fiúnak nem erekciója volt, hanem egyszerűen csak alapból nagyobb a nemi szerve.
Meg is örökítettem őt a medence mellett elhaladva, illetve egy széken terpeszben ülve, amíg pihent két szám között.
Hogy a képet kiállíthatom-e, az számomra nem vitás, hiszen egy nemzetközi sporteseményen készült. A kérdésem az, hogy sértheti-e a gyerek méltóságát az a tény, hogy az őt ábrázoló fényképet azzal bélyegzem meg, hogy a "Humoros pillanatok" nevű kategóriába rakom, illetve perelhető lennék-e egy ilyen képcímért: "Nagyon izgultam a versenyen".
Két jogász hallgató is van a rokonságban. Az egyik szerint inkább ne viccelődjek kiskorú személy nemi szervével, pláne ne sugalljam azt, mintha erekció közben sikerült volna őt lefényképeznem, a másik szerint viszont ezzel semmi baj sincs, mert az önként vállalt közszereplés elve találkozik a szólásszabadsággal.
Ha van itt jogvégzett ember, tudna nekem ebben valamiféle útmutatót, tanácsot adni?
Ha ő egy nemzetközi versenyen volt így látható, akkor jogi szempontból simán bemutatható a fotókiállításodon.
De erkölcsileg az lenne a minimum, hogy nem csinálsz belőle viccet, és egy arc kitakarást is ajánlanék.
Inkább azt add neki, hogy "Nagyon izgalmas volt a verseny"
Abba nem tudnak belekötni, vagy ha mégis, akkor csodálkozva visszakérdezel, hogy mégis mi a probléma? Talán nem volt izgalmas?
Köszönjük kérdését, az IP-címét rögzítettük és a szolgáltatón keresztül azonosítottuk a felhasználó személyét, az adatai bekerültek az Országos Rendőr Főkapitányság lehetséges szexuális bűnözőket tartalmazó listájába. A lista belső használatra készül, pedofil, szeméremsértő és hasonló cselekmények kinyomozásakor a benne szereplő személyek gyanúsítottként lesznek felkereshetők.
- dr. Gömbös Sándor c. r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos.
A második "jogász" rokonnak javaslom nézzen utána, mégis mit jelent a szólásszabadság.
Amúgy hiába közszereplés, ilyen esetben felelősségre vonható vagy. (persze, ha egyáltalán tudomást szerez róla)
Továbbá fotósként téged is minősítene egy ilyen kép közzététele.
de azt ugye felfogod, hogy egy gyerek, érted, GYEREK, aki még kiskorú, nemiszervét fotóztad, és azt akarod megosztani a világgal
remélem tisztában vagy vele, hogy ez bőven kimeríti a pedofília fogalmát
remélem megbüntetnek érte, te mocskos perverz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!