Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hangos motor, szomszéd,...

Hangos motor, szomszéd, rendőrség?

Figyelt kérdés

Tegnap bejelentettek engem a kapitányságon, és hazaérkezést követő 1 óra múlva már csengettek is, elmondták egy imát, meg hogy figyeljek oda, legyek körültekintőbb az utcában lakókra.

Nem mondtam nekik semmit, hátrahívtam őket a garázshoz, beindítottam a gépet, csak alapjáraton meghallgattattam velük még hogy milyen a gázadás. Az volt a válasz a kérdéseimre hogy ők nem szakemberként jöttek, csak kötelességnek tettek eleget.

Én nem fogom megérteni hogy mióta van ez a szabály hogy nem lehet egy jármű hangos. Ha az adott márka nagy köbcentivel, teljesítménnyel hozta forgalomba, ilyen tulajdonságokkal akkor annak kell hogy legyen hangja is. Ha tudnám sem lehetne bicikliként használni.

Mostantól már munkába is így járok, tehát hajnali fél ötkor bizony ugyanúgy befogom indítani, nincs mese.

Apám ismeri ezt a helyzetet, neki is volt gondja ezelőtt 26 évvel amikor még csak ETZ létezett sok portán, és újságból sem hallottak olyan értékekről amik két keréken produkálnak annyit, mint 8-20 milliós autók négy kerék alatt.

Ilyenkor mivel védhetem le magam máskor? Elkobozni ugye nem tudnák a motorom?

2016. ápr. 15. 20:32
1 2
 1/11 Alain Delon ***** válasza:
95%
Ha zavar másokat, akkor zavar. Pont.
2016. ápr. 15. 20:45
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Én T150est is indítottam hajnalonta 4 kor mégse hisztizett senki. Szerintem rúgd őket fejbe.
2016. ápr. 15. 20:49
 3/11 anonim ***** válasza:
29%
Ez csendháborításnak minősülne, ha szánt szándékból bőgetnéd a motorodat a lakásuk előtt. Ez gondolom nem az volt, szóval nem is értem, hogy miért hívták emiatt a rendőrséget. Normális ember nem tesz ilyet
2016. ápr. 15. 20:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Költözz falura, itt 5kor traktorok járkálnak :D illetve vegyél egy traktort :D
2016. ápr. 15. 21:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha zavaró akkor zavaró. Nem lesz attól kevésbé zavaró, mert te nem zavarónak szánod. Te sem örülnél ha valaki este közepén egy fúróval keltene, mert neki be kell fúrni valamit. Ha hangos motort vettél vállald a következményeit, vagy tartsd be az együttélés szabályait
2016. ápr. 16. 05:43
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

"Ha hangos motort vettél vállald a következményeit, vagy tartsd be az együttélés szabályait"

Ha a motor megfelel a közúti közlekedésben történő részvétel műszaki követelményeinek ( van típusengedélye, műszakija stb ) akkor mi van ? :D

2016. ápr. 16. 14:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Fúrója is lehet mindenkinek, a törvény sem tiltja, hogy este fúrj, de attól még kimegy a rendőrség ha kihívják.
2016. ápr. 16. 14:35
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem jó példa, a fokozott zajkeltéssel járó cselekmény végzése az szabályozva van.

Az érvényes hatásági engedéllyel rendelkező járművek közlekedése ilyen értelemben nincs szabályozva. Ha van érvényes engedély, akkor mehet éjjel nappal.

2016. ápr. 16. 14:54
 9/11 anonim ***** válasza:
persze, hogy mehet, de bunkóság a javából!!!!
2016. jún. 11. 19:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi lett a vége?
2016. jún. 11. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!