Mi a teendő, ha a szomszéd úgy gondolja, hogy neki mindent lehet?
A szomszéddal idestova 16 éve élünk egymás mellett. Ideköltözésünk óta próbálunk jó viszonyt fenntartani, ezért mindig, csak szóltunk neki a "KIS" kellemetlenségekért.
Mint pl: Közös út vezet a mi kertünkhöz, amit mindig elfoglalnak az ő vendégei. A kertjét növénytermesztésre nem tudja használni (mert egy utolsó alkoholista), sokkal inkább egyfajta méhtelepként üzemel (mondván vasakkal foglalkozik), ám a 11 éve ide került hulladékok egy tapodtat sem mozdultak. Nem mellékes ez az előbb említett közös útra neki két kerítése is állandóan nyitva van. Ezzel gond nem lenne, ha nem lenne 5 pulija (akik már két ismerőst is megharaptak,
-"csak ismét jobb a békesség"-),
és egy német juhásza, akitől minden ismerős és mi is félünk mikor kitódul a csorda.
Tovább fokozza a hangulatot az a tény, hogy mióta megvásárolta a másik oldali szomszéd kertjét is, ami közelebb van a házunkhoz; az összes állatát erre a telekre költöztette...
...véletlen sem a mi egzecírozásunk végett..
és itt nem kutya macskára kell gondolni, hanem a következőkre (valós lista)
3 páva, 8-10 gyöngytyúk, 7 tyúk, 4 kakas (most is őket hallgatom, mint mindig), 9 bárány, 1 szamár, 6 nyúl, 2 liba, és persze a galambsereglet...
ezt szerintem nem kell tovább ragozni, hogy milyen szaggal és légy áradattal, éjjeli ricsajjal, meg egyébbel jár a mi házunkra nézve.
Egy kis utolsó pontként pedig a néha előforduló egész kertet elárasztó füstölése, vagy mikor épp egy hűtő szekrényt éget.. (tényleg)
de tényleg abba is hagyom mert már tuti azt hiszitek, hogy egy regényíró vagyok és itt próbálkozok.
Minden esetre jól jönne egy tanács, hogy mivel kit lehet megkeresni, mert most már betelt a pohár.
Szerintem az állattartása sem teljesen legális..
Jah és mielőtt azt írnátok hogy beszéljünk vele..
..erre jön az a válasz, hogy ő próbálkozik, és az ígérgetés, majd ha már kissé erélyesebben szólunk akkor jön a klasszikus " én ide születtem, nekem jogaim vannak" mottó.
megköszönöm a konkrét tippeket (Kecskeméti story)
előre is köszi
Villanypásztor. Nem csak az állatok ellen. :)
Madarak ellen kölcsön sólyom ... :P
Esetleg kölcsönkérhetsz egy bivaly méretű mérges dög kutyát és amikor az X+1-ik állatát nyeli keresztbe a TE területeden, akkor majd te is mondod neki: Bocsi!
"A kertjét növénytermesztésre nem tudja használni (mert egy utolsó alkoholista), sokkal inkább egyfajta méhtelepként üzemel (mondván vasakkal foglalkozik), "
Ebben semmi összefüggés nincsen. Én is egy utolsó alkoholista vagyok és növénytermesztésre használom a kertem, valamint mindig rendben tartom. A szomszédom az önkormányzatnál valami nagyfejű, de van nála akkora ganéj, hogy olyat még nem láttál. Ráadásul nem is műveli, csak a gaz terem meg benne.
a szomszédjogokat elég alaposan részletezi a polgári törvénykönyv (a kerítésektől a határvonalon álló fákig, stb.)
Tehetsz jogi lépéseket.
A polgári perekben nincs büntetés, a probléma megoldását lehet kérni. Hogy hagyja abba ezeket a zavaró tevékenységeket. Mindenkinek vannak jogai, de azokkal csak addig élhet, amíg mások jogait nem csorbítja vele.
Természetesen a pereskedéstől nem lesz jószomszédi viszony... Érdemes bevonni valamiféle.. mediátort, aki próbál peren kívül közvetíteni kettőtök között és megoldani a problémát.
A polgári törvénykönyv valóban jó ötlet lehet. Jószomszédi viszony már régen nincs..
ezzel nincs gond.
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!