A BKV-nak van joga bírságolni?
Figyelt kérdés
Ha ismereteim nem csalnak, a BKV egy Zrt. vagyis cég, nem pedig hatóság. Milyen jogalapja van hát a büntetésüknek, bírságuknak?
(Egy témában jártas ismerős szerint semmi, csak már megszokták a budapestiek a helyzetet.)
2010. ápr. 6. 13:35
11/15 anonim válasza:
Bliccelő hozzászólóval egyetértek. Én sem szoktam fizetni nekik. Viszont itt most a jogi állást kérdezték én csak arra reagáltam. :)
12/15 A kérdező kommentje:
Ne ragadjunk le a személyi kérdésénél. Azt bárki elérheti szerintem is. A diákigazolványt is. Hisz azzal igazolom, hogy jogosan van tanulóbérletem. Ezt nem kérdőjeleztem meg. A kérdés az, hogy egy cég kérhet-e bírságot.
2010. ápr. 6. 14:07
13/15 anonim válasza:
Nos a barátom a bíróságon dolgozik, és egy bírót kérdezett meg erről az egészről, aki azt mondta, hogy csak a rendőröknek vagyok köteles felmutatni a személyimet. Ha nincs rendőr, akkor vagy teljesítem az ellenőr kívánságát, vagy továbbmegyek. Ott tartani pedig nem tarthat akaratomon kívül, amíg a rendőr meg nem érkezik, mert az a személyi szabadságom megsértését jelentené... bocs, de egy bírónak jobban hiszek...
14/15 A kérdező kommentje:
Oké, akkor innentől elhiszem ezt. :) De az eredeti kérdés adott. Előző válaszoló: meg tudnád kérdezni a barátodtól?
2010. ápr. 6. 14:24
15/15 anonim válasza:
Olvass vissza, mert a kérdésedre már 13:46 válaszolt. Jogi úton behajthatják, ha vagy akkora lúzer, hogy a saját nevedet, címedet mondod be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!