Ha előre utalok es ha veletlen nem erkezik semmi mit tehetek?
Rendben!Koszonom!
nemtudom mittegyek!
" Semmit nem utalunk előre."
Érdekes.
Én az elmúlt 10 évben több száz ( talán ezer) esetben utaltam előre, és soha sem volt gondom. Annyi, hogy ragaszkodni kell az ajánlott, nyomon követhető postázáshoz, vagy futárszolgálathoz.
Én meg azt mondom, hogy utánvéttel nem küldök semmit.
Kérdező:
Nem lehetnek az adatok hamisak, mert a bankszámlaszám névre szól. ( Vagy cégnévre).
Cégtől nyugodtan rendelhetsz, magánszemélytől meg olyan oldalon keresztül rendelj, ahol az eladókat lehet értékelni ( Zsibvásár, Vatera, E-bay...). Ott láthatod, hogy mennyire megbízható.
De ha nem érkezik meg, akkor feljelentés. Könnyen meg fogják találni bankszámlaszám alapján.
A mai vásárlási szokásokban az előre utalás egy természetes forma. És normális, sőt hasznos!
Ugyanakkor ebben is, mint bármi másban, vannak csalók. Itt és másutt, mi a megoldás? A körültekintés. A valódiságról, jó szándékról sokféleképpen meg lehet győződni. Komoly partnernek nem érdeke a csalás, mert a lebukása (ha nem is jogi értelemben) sokkal nagyobb kárt okozhat neki, mint az egyszeri kétes nyereség.
Győződj meg tehát a megbízhatóságról, ez ismerteiden múlik. ÉS alkalmazd bátran, de ne felelőtlenül. Online mozijegyet például másképp nem is vehetsz, és ebből nem is lesz baj. De ha egy ismeretlen atombiztos csótányirtót ajánl ötezerért, gondolkodj el, szükséged van-e rá ebben a formában.
"De ha nem érkezik meg, akkor feljelentés. Könnyen meg fogják találni bankszámlaszám alapján."
Sz.rt se csinálnak. Engem vertek át, ment a feljelentés, név, cím, papírok megvoltak, mégse csinált senki semmit! Pedig meg tudták volna találni az illetőt!
Úgyhogy Kérdező maximum amit tehetsz, hogy imádkozol, hogy ne csaló legyen az illető! Mert ha az, ihatsz hideg vizet az egészre. Az adónkból fenntartott hatóságra nem számíthatunk.
Mókás, hogy az emberekbe milyen mélyen bele van táplálva a bizalmatlanság és a félelem.
Én és a barátaim rendszeresen stoppolunk. Már kétszer bejártam a Balkánt és többször az országot. Idegenekkel beszélgetek és nem egyszer ha nem tudok koncertre elmenni, a merch cuccokat megvetetem olyannal, akit nem is ismerek, előre utalok és elküldi a pólót vagy egyéb dolgokat vagy így vásárolok. Még mindig megvan az összes szervem és mindig kaptam a pénzemért valamit.
Nyilván én sem szállok be akárki mellé és nem akárkivel vetetem meg a nekem kellő dolgokat, de az biztos, hogy az embereknek sokszor alaptalan a bizalmatlansága és a félelme.
Azt a néhány esetet a sajtó nagyon jól fel tudja fújni, hogy minél inkább gerjessze a félelmet.
Én azt mondom, hogy az aki megadja neked a bankszámlaszámát és egyéb személyes adatait, nem valószínű, hogy át fog verni.
Nyugodtan le lehet pontozni, de én inkább az emberekben a jót szeretem meglátni és eddig még nem csalódtam és a környezetemben sem történt ilyen. Persze biztosan más lenne, ha egy nagy városban laknék...
"Mókás, hogy az emberekbe milyen mélyen bele van táplálva a bizalmatlanság és a félelem."
Ez nem bizalmatlanság, hanem megtörtént esemény! De köszönöm a lepontozást, kár, hogy nem tetszett! De nekem se! Pláne, hogy 25ezer Ft-om bánta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!