Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A könyvtáros fenyegetőzik,...

A könyvtáros fenyegetőzik, hogy fizessem ki a könyvet amit véletlen lelocsoltam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A Szabó Ervin könyvtárból kölcsönzött könyvet sajnos elég ramaty állapotban hoztam vissza. Az ablakomban levő virágcserepek öntözésekor nem vettem észre hogy kettő cserép repett és ott kifojt a víz és ráfójt a könyvtári kémia könyvekre :/ Nem tehetek róla

Persze próbáltam kisimítani, de akkor is göröngyös és sárga foltos volt és vissza kellett vinni, így nem tudtam kivasalni jobban. A könyvtárban a könyvtáros persze rögtön kiszúrta, hogy a lapok deformáltak a száradás miatt és foltosak mind oldalt és amikor elmeséltem mi volt, azt mondta fizessem ki. Nem volt olcsó a könyv újjonnan. Én persze tíltakoztam, hiszen nem tehetk róla és drága a könyv újjonnan megvettem volna magamnak ennyiért szép állapotban és nem a könyvtári könyvek tároló helyére teszem, hanem a vitrinbe ahol nem locsolom le, de ott most nem volt hely mert teli vannak a saját könyvekkel. Szóval tíltakoztam és fenyegettem, hogy beírok a panaszkönyvbe, azzal hogy név szerint ő arrogánsan nem reális és aránytalan, költségeket akar megfizettetni velem és már sokszor volt, hogy kértem keresse meg azt a kémia, meg matek könyvet, de ő folyton elutasított, hogy most nem ér rá meg máskor hogy várjak és ez felháborító. Mondtam neki, eddig eltűrtem, de mostmár ezeket is beírom a panaszkönybe az ő nevét megemlítve, erre azt mondta megbeszéli a főnökével, hogy mi legyen a könyvel. Mondtam neki, hogy jó ez így, kifogástalan használható állapotban van, egy lap se hiányzott és olvasni lehetett mindent, így nem jogos a megtérítés se, mondtam neki amire ő elment csendben. Remélem megértőek lesznek és már nem tesznem említést a dologról legközelebb, így nem írok be én sem, mert cserébe elnéző leszek a könyvtárosnővel, csak attól félek mit tegyek, ha felhozzák mégis ? Jogilag meg egyébként mit tanácsoltok ? Szegény diák vagyok, szegény családból, nincs pénzem sem. Mit tehetek?

2014. jún. 23. 17:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Ne hargudj, de ha jól értem tönkretettél egy könyvet. Mi az, hogy jogtalanul kérik tőled az árát? Te csináltad, a te felelősséged, tehát fizesd ki. Nem gondolod, hogy te hibáztál? Miért más fizesse ki?
2014. jún. 23. 18:04
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

"Mit tegyek?"

Perkeld ki az árát.

2014. jún. 23. 18:09
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Ha szegény diák vagy szegény családból, akkor miért nem vigyázol azokra a holmikra amik nem a te tulajdonod?

Ha te kölcsönadsz egy drágább könyvet egy ismerősödnek, és ő olyan állapotban viszi neked vissza mintha egy kutya szájából tépte volna ki, akkor te nem fizettetnéd ki vele?

És ha legközelebb mész könyvtárba, akkor kérj egy helyesírási szótárat is. Ugyanis a fojt és a folyt között elég nagy a különbség.

2014. jún. 23. 18:13
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

"Mit tegyek?"

Fizesd ki az okozott kárt! Ennyi felelősséget legalább vállalj! Mi az hogy még neked áll feljebb? Ott helyben perkálnod kellett volna, minden szó nélkül, mivel nem olyan állapotban vitted vissza a könyvet, mint amilyenben elhoztad! A viselkedésed felháborító, gyerekes, felelősséget kell vállalni a tetteidért!

2014. jún. 23. 18:18
 5/12 anonim ***** válasza:
96%
Ja azt elfelejtettem mondani, hogy a sérültet oda kell adniuk, ha kifizetted a cserepéldány árát. Így igazságos.
2014. jún. 23. 18:25
 6/12 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem olvastad el a beiratkozáskor a könyvtár használati szabályzatát, tedd meg most, tanulj belőle, és fizesd ki a kárt. Szegénység ide vagy oda, a beiratkozással szerződtél a könyvtárral, és nem szándékosan ugyan, de megrongáltad a tulajdonukat, ilyen esetben senki nem fog melléd állni.
2014. jún. 23. 19:10
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Gratulálok tipikus magyar vagy. Elcseszel valamit aztán még neked áll feljebb és elkezdesz kavarni, fenyegetőzni. Remélem ennél jóval nagyobb problémáid lesznek az életben, rád férne ahogy látom..
2014. jún. 23. 20:48
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

Hogy te mekkora pszichopata bugris lehetsz.

Bár a kérdésed alapján el tudom képzelni, hogy tényleg vérlázítónak tartod, hogy ki akarják fizettetni veled az általad szétb.a.szott könyvet és fingod sincs róla, hogy milyen bunkó is vagy. Tényleg, mit képzelnek a mocskok. És még nem is úgy ugrálnak, ahogy neked tetszik.

2014. jún. 23. 21:29
 9/12 anonim ***** válasza:
92%
Fizesd ki, azt tedd!
2014. jún. 23. 21:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hűha, most ez kérdés nem fake???

Ilyen idióta vagy igazából? El sem tudom képzelni.

2014. jún. 24. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!