Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A könyvtáros fenyegetőzik,...

A könyvtáros fenyegetőzik, hogy fizessem ki a könyvet amit véletlen lelocsoltam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A Szabó Ervin könyvtárból kölcsönzött könyvet sajnos elég ramaty állapotban hoztam vissza. Az ablakomban levő virágcserepek öntözésekor nem vettem észre hogy kettő cserép repett és ott kifojt a víz és ráfójt a könyvtári kémia könyvekre :/ Nem tehetek róla

Persze próbáltam kisimítani, de akkor is göröngyös és sárga foltos volt és vissza kellett vinni, így nem tudtam kivasalni jobban. A könyvtárban a könyvtáros persze rögtön kiszúrta, hogy a lapok deformáltak a száradás miatt és foltosak mind oldalt és amikor elmeséltem mi volt, azt mondta fizessem ki. Nem volt olcsó a könyv újjonnan. Én persze tíltakoztam, hiszen nem tehetk róla és drága a könyv újjonnan megvettem volna magamnak ennyiért szép állapotban és nem a könyvtári könyvek tároló helyére teszem, hanem a vitrinbe ahol nem locsolom le, de ott most nem volt hely mert teli vannak a saját könyvekkel. Szóval tíltakoztam és fenyegettem, hogy beírok a panaszkönyvbe, azzal hogy név szerint ő arrogánsan nem reális és aránytalan, költségeket akar megfizettetni velem és már sokszor volt, hogy kértem keresse meg azt a kémia, meg matek könyvet, de ő folyton elutasított, hogy most nem ér rá meg máskor hogy várjak és ez felháborító. Mondtam neki, eddig eltűrtem, de mostmár ezeket is beírom a panaszkönybe az ő nevét megemlítve, erre azt mondta megbeszéli a főnökével, hogy mi legyen a könyvel. Mondtam neki, hogy jó ez így, kifogástalan használható állapotban van, egy lap se hiányzott és olvasni lehetett mindent, így nem jogos a megtérítés se, mondtam neki amire ő elment csendben. Remélem megértőek lesznek és már nem tesznem említést a dologról legközelebb, így nem írok be én sem, mert cserébe elnéző leszek a könyvtárosnővel, csak attól félek mit tegyek, ha felhozzák mégis ? Jogilag meg egyébként mit tanácsoltok ? Szegény diák vagyok, szegény családból, nincs pénzem sem. Mit tehetek?

2014. jún. 23. 17:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Kifogástalan állapotban akkor van a könyvtári könyv, ha ugyanúgy viszed vissza, mint ahogy kihoztad. Ez esetedben nem áll fent. Teljesen jogtalanul játszottad az eszedet, ha normálisan állsz hozzá, valószínűleg meg is kaptad volna ezt a példányt, ha kifizeted az újat. A viselkedésed után ezt felejtsd el, és legközelebb vigyázz arra, ami könyvtári.
2014. jún. 24. 16:43
 12/12 anonim válasza:
73%

Mindent elmondtak előttem.

Nyomorék:DDddd

2014. jún. 25. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!