Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A kölcsönzött munkavállalónak...

A kölcsönzött munkavállalónak ugyanannyit kell keresnie, mint az ugyanabban a pozícióban lévő állományban lévő alkalmazottnak?

Figyelt kérdés

Tudtommal igen, de mi van akkor, ha az állományban lévők bére sem egységes?

Más szóval: ha kölcsönzött munkaerőként alkalmaznak, akkor kereshetek lényegesen kevesebbet, mint a kollégáim?

2016. ápr. 4. 23:26
 1/7 EagleHUN ***** válasza:
100%

Sajnos igen.

Nincs már bértábla. Mindenki annyit keres amennyit kialkudott és szerződést kötött róla.

2016. ápr. 5. 00:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden előfordulhat. A bér mindig megegyezés kérdése, korábban több megkötés volt, ma kevesebb. Adott esetben kereshetsz sokkal kevesebbet is. De ez mindig két félen múlik.
2016. ápr. 5. 12:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Elfogadtam a munkát a felajánlott bérért. A hat hónap letelte után a cég várhatóan saját állományba fog venni, addigra megpróbálom kiszimatolni mennyit keresnek a kollégák és ha többet megpróbálok magamnak is annyit kicsikarni.

Egyébként még arra lennék kíváncsi, mennyit fizet a cég a fejvadásznak azért, hogy engem megtaláltak és hogy az első 6 hónapban tőlük kölcsönzött munkaerőként alkalmaznak.

2016. ápr. 5. 13:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Első kérdésedre megkaptad a választ, a második is hasonló, a fejvadász sem fix bérért dolgozik, hanem ahogy megállapodtak a céggel, amely igénybe veszi a szolgálatait.
2016. ápr. 5. 23:02
 5/7 anonim ***** válasza:

audi gyárban ha jól tudom pont ezért lázadnak a "külsősök" fele annyit keresnek mint a "cégesek" (juttatások, stb)

ha már példa kell

2016. ápr. 6. 08:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi a válaszokat.
2016. ápr. 7. 10:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én munkahelyemen is vannak külsősök és 30-40%-al kapnak kevesebbet.A többit viszi a közvetítő cég.
2016. ápr. 7. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!