Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » En vgondolom ezt rosszul?...

En vgondolom ezt rosszul? Tobbi lent.

Figyelt kérdés

Parommal 1eve vagyok együtt. Esdig nem foglalkoztatott a dolog, mivel nem tudtam mennyire lesz komoly koztunk a kapcsolat. De most h egyre kozelebb kerulunk, az osszekoltozes csaladalapitasrol is szo volt.

A lenyeg az h a parom az anyjanak par eve vett fel hitelt, az anyja nem fizette, igy az ugybolbehajto ceg lett ..... meg minden ami ezzel jar. Sem a parom sem az anyja nem fizet.

Ha en osszekoltozok a parommal, elveszem es lesz gyerek nekem lehet gondom belole?

Masik kerdes az, h jogosnak erzem,h az anyja vallalja at a hitelt, mert igy a parom se vallalkozast nem tud nyitni, se majd kozos hitelt nem tud felvenni ha lekerul a bar listarol, meg aemmi. Azt mondja h ha kpban kapja afizut, akkor nem vonnak le belole.

Wn ugy erzem ezzel az en eletem is nehezebb lesz, mivel nem egyutt fogunk megdolgozni erte.

Tanácsok?

30F.

2016. ápr. 2. 18:06
 1/4 anonim válasza:

Mondjuk érdemes lenne olyan valakit megkérdezni, aki ért az ilyesmihez.

Valamilyen ügyintézőt, ügyvédet, stb.

2016. ápr. 2. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
rossz témakörbe írtad ki sztem. :) jog, törvények lesz sztem a megfelelő. :)
2016. ápr. 2. 21:59
 3/4 anonim ***** válasza:

"Ha en osszekoltozok a parommal, elveszem es lesz gyerek nekem lehet gondom belole?"

Nem értem mi köze a gyereknek a dologhoz, de majd vagyonközösség alatt álló tárgyakat is árverezhetnek. Viszont, mivel párod egyedül vette fel a hitelt, így elsődlegesen a különvagyonából kerül megtérítésre.

"anyja vallalja at a hitelt"

Ha át akarná vállalni, vagy legalább fizetni, akkor eleve ő vette volna fel.

"Azt mondja h ha kpban kapja afizut, akkor nem vonnak le belole."

Legfeljebb, ha feketén dolgozik. Ha végrehajtóhoz kerül a dolog, és előbb-utóbb fog, akkor megkeresik a munkáltatót, aki közvetlenül fogja átutalni a fizetés adott százalékát a jogosultnak.

"Tanácsok?"

Jelenleg behajtónál van az ügy (ha jól értem), nekik az az érdekük, hogy rendezve legyen bárhogyan is, így megállapodhattok velük, ahogy csak tudtok.

Ha nem sikerül és végrehajtásra kerül, akkor anyja ellen fizetési meghagyás, esetleg polgári per.

2016. ápr. 3. 08:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Házassági szerződéssel tudod csak bevédeni magad, mivel akkor az ő tartozása miatt nem foglalják le, ami a tiéd lenne váláskor.
2016. ápr. 3. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!