Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanári fenyegetés ért, teendő?

Tanári fenyegetés ért, teendő?

Figyelt kérdés
Ha fenyeget egy tanár hogy felpofoz, mert nem jutott eszembe valaminek a megoldása (holott órán szoktam figyelni, és nem is szoktam rendetlenkedni, csak fáradt voltam), és esetleg elkezd lökdösni, akkor fordulhatok vele a hatóságok felé, illetve van erre valamilyen törvény?

2016. márc. 23. 15:52
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

<< Amúgy szerintem is le lehet nyugodni, és elfogadni, hogy néha a diáknak is lehet igaza. >>

...meg néha, de csak egészen kivételes esetben, akár még olyan hihetetlen baleset is történhet, hogy éppen a tanárnak van igaza. Meg ne adj' isten, olyan is előfordulhat, persze csak a csillagok ideális együttállása idején, hogy a tanár ért is a munkájához, csak a diákok minimális együttműködést sem hajlandóak tanúsítani, ami lehetővé tenné, hogy szakszerűen el is végezze, ha meg a tanár valamilyen érthetetlen oknál fogva csak mégis ragaszkodik hozzá, hogy de ő dolgozna is egy kicsit, akkor a diákok ezt úgy reagálják le, hogy direkt kiprovokálnak egy hangosabb vagy, egy idegesen át nem gondolt indulatos szót, majd bőgve rohannak az ombuCCmannhoz, hogy itt tanári terror van.

Simán szoktam ilyeneket is álmodni, és nekem néha egészen életszerűnek tűnnek az ilyen hihetetlen rémálmok is.

Csak mondom, de kérlek, ezért még ne jelents fel, és ne veres meg az apáddal, csak még most utoljára, légysziiii

2016. márc. 26. 20:42
 32/43 anonim ***** válasza:
Mr. Pofon, 48 éves nő vagyok, két gyerekem már felsőoktatásban van, egy még gimiben. Nem szorulok senkire, ha meg kell védenem magamat vagy őket, veled meg amúgy sem piszkolnám be a kezem...:D Értem én, nehéz elfogadni, hogy vannak felétek elvárások, még nehezebb, hogy ha szemétkedtek, megüthetitek a bokátokat - az viszont elég szánalmas, hogy amikor elfogynak az érvek, akkor csak ilyen gyenge próbálkozás telik tőled. Tényleg ebben az óvodás stílusban akarsz alázni nálad kvalifikáltabb embert? Ezt csinálod az osztályban is? :D
2016. márc. 26. 20:50
 33/43 anonim ***** válasza:

Az hogy a tanár akár még véletlenül érthet is hozzá amit csinál, egy "érvek híján gyenge próbálkozás"?

háttttt...

Na jó, én itt fejezem be a vitát.

További kellemes acsarkodást azok ellen, akiknek köszönheted, hogy a gyerekeid az egyetemig vitték.

2016. márc. 26. 20:57
 34/43 anonim válasza:
0%

19 évesen honnan lesz pénzed a bírósági perre, ügyvédre? Apuci által? :)

Hát nem irigylem a tanárokat. Én is hallom innen-onnan, hogy viselkednek a "mai fiatalok". Szegény tanárok rájuk szólnak és semmi változás. Régen volt a körmös,sarokbaállítás, stb. Mondjuk az én időmben a körmös már kiment a divatból, de a sarokban állni is tök szégyen volt :))

2016. ápr. 20. 15:57
 35/43 anonim ***** válasza:
A gyerekeim maguknak és nekem köszönhetik, hogy egyetemig vitték. 😄
2016. ápr. 20. 16:14
 36/43 A kérdező kommentje:
Van sok tanár, aki kibírhatatlan, de elviselem, mert mit tudok vele kezdeni? :) Igazából nem is érdekelnek. A bizonyos pedagógus óráján is leírtam amit kellett, ráadásul senki se beszél az óráján, mert örülünk, ha megértjük az anyagot. De hát új anyag, utolsó óra, és egy dolog nem jutott eszembe, és erre elkezdett fenyegetni. Nem olyanokkal hogy megbuktat vagy egyest ad, hanem lökdösött és azt mondta felpofoz, stb. Erre úgy reagáltam, hogy kimentem az óráról. Ha nem vagytok képesek felfogni, hogy egy tanár se fenyegethet ilyen semmilyen okokból úgy, hogy rossz szót nem szóltam hozzá, akkor menjetek a francba. Egyébként a tanárral volt beszélve (úgy gondolom hogy az igazgató), így nem csinál ilyeneket. Persze, van hogy valakit leszól azért mert nem dolgozik, de hát ha nem dolgozik órán így is a helyes. Azóta szava nem volt hozzám.
2016. ápr. 23. 14:13
 37/43 A kérdező kommentje:
Végeredmény: a diáknak volt igaza, akár tetszik, akár nem...
2016. ápr. 23. 14:13
 38/43 anonim válasza:
hát ne is haragudj, de a stílusodból is látszik, hogy kicsit se tiszteled a másikat. Mi az, hogy menjünk a francba? A tanárral is így beszélsz remélem, aztán csodálkozol, hogy fenyeget :D hülyegyerek..
2016. ápr. 23. 15:20
 39/43 anonim ***** válasza:

<< A bizonyos pedagógus óráján is leírtam amit kellett, >>

Próbáljatok talán úgy aktívak lenni az órán, amiből tanultok is. Kérdezzetek, vagy ha vannak közös feladatok, akkor oldjátok meg. A tábláról másolni kb az általános iskola második osztályában minősül órai részvételnek.

2016. ápr. 24. 09:46
 40/43 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti, látom szövegértésből se vagy jó... A tanárral beszéltek, és nekem lett igazam. És képzeld, a tanárral nem vagyok bunkó, csak a hülye barmokkal...
2016. ápr. 24. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!