Tanári fenyegetés ért, teendő?
Nyugodtan fordulhatsz hatósághoz, ha igazságtalannak érzed a dolgot.
Bár... nagyon szívesen meghallgatnám a másik felet is ebben az általad kifogásolt ügyben.
Egy re vigyázz, ezt saját tapasztalatból mondom. Ha ezt a panaszosdit nálam játszanád el, röpülnél az iskolából. Nyugodj meg, nem én raknálak ki, én csak megbuktatnálak. A piszkos munkát a kollégáim csinálnák meg.
Ajánlom, szedd össze magadat, tanulj, és viselkedj.
Ha az igazgató nem reagált, akkor valóban szervezetten kell fellépnetek, vagy helyben, vagy az oktatási biztosnál. Szóba jöhet még esetleg az iskolafenntartó, a KLIK, a honlapon megtalálható a tankerületi igazgató emailcíme.
Ezenkívül szóba jöhet a videorögzítés és a nyilvánosság ereje, vagy egy szép napos délutánon körbeálljátok a tanárt, és megbeszélitek vele, mit lehet és mit nem. Utóbbi esetben arra figyeljetek, hogy lehetőleg ne agresszióval feleljetek az agresszióra. Amikor épp megfenyeget, te is elmondhatod ott helyben, hogy kikéred magadnak ezt a hangot.
Az a Kedves hozzászóló, aki itt piszkos munkáról beszél és nyíltan le is írja, hogy a kollégáit is bevonná valószínűleg pedagógus lehet. Tetszik tudni, hogy amit itt leírt az hivatali és hatalommal való visszaélés felbújtására bűnszövetkezetben történő előkészületének minősül? Még le is Írja? Lehet a diákkal nem szimpatizálni még az is lehet, hogy nem teljesen így történt, de azért pont Öntől nem várna az ember ilyen megnyilatkozást. A diákjainak is ezt fogja tanítani, hogy hogyan kell valakit maffiaszerűen kicsinálni?
A srácnak: Írd le pontosan szituációról, szituációra, hogy mi történt.
Tisztelettel:Egy volt titkosszolga fia
Nos, akkor most leírom a véleményem, még ha a sok erre járó tini le is húz, az sem érdekel:
17 éves a fiam, Ő is iskolába jár - még mielőtt megvádolnátok azzal, hogy tanár vagyok, stb.
MEGDÖBBENTŐ, amiket mesél - szakközép -, hogy mik történnek az órákon. az, hogy esznek, a legkisebb vétség - ezt mi is elkövettük :-)
LÁNYOK hangosan végigböfögik a tanár óráját, óra közben feláll, kidobja a szemetet, közben hangosan beszél, röhögcsél a padban ülő osztálytársával, LEKUR..zza a tanárt és ha az szóvá meri tenni, akkor megfenyegeti, hogy bejön az apja és jó esetben csak kirúgatja (kisebbség), rosszabb esetben megöli.
Volt gyerek, akinek ketrecharcos volt az apja - nem kisebbség - és életveszélyesen megfenyegette a tanárt, ha meg meri buktatni a gyereket 8az osztály legrosszabbja volt a gyerek, magaviseletből is. Otthon nem bírtak vele, nem nevelték, de a tanárt fenyegetni... azt igen!
A fiam panaszkodik, hogy egyszerűen nem tud figyelni az órán az anyagra, mert úgy viselkednek az osztálytársai, hogy nem lehet hallani tőlük a tanárt.
A tanárok meg próbálkoznak tanítani, fegyelmezési eszköz SZINTE SEMMI a kezükben, a pocsék tankönyvekből nem tudnak normálisan tanítani - a fiam csak a jegyzeteiből él, tanul. volt olyan tanár, aki az első években még fegyelmet tudott tartani - mára már Ő is befáradt, belefásult a hadakozásba.
Ja, és tényleg előfordul olyan tanár is, aki tanárként sem és erkölcsileg sem állja meg a helyét, de nem tudja az igazgató kirúgni, mert NINCS (szak)TANÁR!
(ha annyira jó a fizetésük, akkor azért el lehet gondolkozni azon, hogy vajon miért van az, hogy még nettó 160-ért sincs tanár?
Ez a mai magyar szakközépiskolai helyzet, nem én találtam ki, más szülőkkel is beszéltem, tanárokkal is, mindenki egybehangzóan panaszkodik.
A tanár, hogy nem tud a könyvből tanítani, olyan rossz, és nincs fegyelmezési eszköz a kezében, a diák meg a tanárokra, az oktatásra, stb.
Szerintem, aki csak kicsit is odafigyel a gyerekére, az meg tudja erősíteni, amit leírtam.
És nem, nem rendszerellenes vagyok, mert mindez kb. 10 éve kezdődött (nálunk legalábbis)
Ez szakközépre valóban igaz, ezért is ragaszkodtam hozzá, hogy a két kisebb gyerekem gimibe menjen, ott azért lényegesen jobb a helyzet. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez, amit kérdező leírt, nem fordulhatott elő szakközépben, csak ha itt a tanár a ketrecharcos, vagy tudja, hogy a kérdező nem túl népszerű az osztályban, és nem fogják megvédeni.
Amúgy meg semmi sem menti fel a tanárt, ha visszaél a hatalmával. Orvosból, nővérből is kevés van, alulfizetettek, túlterheltek, és a legbunkóbb beteg által is bármikor feljelenthetők, ha nem kommunikálnak vele vagy látják el megfelelően.
<< semmi sem menti fel a tanárt, ha visszaél a hatalmával >>
Könyörgöm, milyen hatalmával??? Hol, kivel szemben van egy tanárnak hatalma??? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!