Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanári fenyegetés ért, teendő?

Tanári fenyegetés ért, teendő?

Figyelt kérdés
Ha fenyeget egy tanár hogy felpofoz, mert nem jutott eszembe valaminek a megoldása (holott órán szoktam figyelni, és nem is szoktam rendetlenkedni, csak fáradt voltam), és esetleg elkezd lökdösni, akkor fordulhatok vele a hatóságok felé, illetve van erre valamilyen törvény?

2016. márc. 23. 15:52
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
mi itt mindig csak az egyik oldalt halljuk, így nem lehet érdemben válaszolni
2016. márc. 23. 16:21
 12/43 anonim ***** válasza:
Kicsit el vagy tájolva, kiscsillag... Ha valakit felpofoznak, az nem rögtön a rendőrségre fog rohanni... Akár az utcán, akár a munkahelyen, akár az iskolában történik...
2016. márc. 23. 16:39
 13/43 anonim ***** válasza:
29%

Nyugodtan fordulhatsz hatósághoz, ha igazságtalannak érzed a dolgot.

Bár... nagyon szívesen meghallgatnám a másik felet is ebben az általad kifogásolt ügyben.

Egy re vigyázz, ezt saját tapasztalatból mondom. Ha ezt a panaszosdit nálam játszanád el, röpülnél az iskolából. Nyugodj meg, nem én raknálak ki, én csak megbuktatnálak. A piszkos munkát a kollégáim csinálnák meg.

Ajánlom, szedd össze magadat, tanulj, és viselkedj.

2016. márc. 23. 16:53
 14/43 anonim ***** válasza:

[link]

Ha az igazgató nem reagált, akkor valóban szervezetten kell fellépnetek, vagy helyben, vagy az oktatási biztosnál. Szóba jöhet még esetleg az iskolafenntartó, a KLIK, a honlapon megtalálható a tankerületi igazgató emailcíme.

Ezenkívül szóba jöhet a videorögzítés és a nyilvánosság ereje, vagy egy szép napos délutánon körbeálljátok a tanárt, és megbeszélitek vele, mit lehet és mit nem. Utóbbi esetben arra figyeljetek, hogy lehetőleg ne agresszióval feleljetek az agresszióra. Amikor épp megfenyeget, te is elmondhatod ott helyben, hogy kikéred magadnak ezt a hangot.

2016. márc. 23. 16:59
 15/43 árokpart ***** válasza:
49%

Az a Kedves hozzászóló, aki itt piszkos munkáról beszél és nyíltan le is írja, hogy a kollégáit is bevonná valószínűleg pedagógus lehet. Tetszik tudni, hogy amit itt leírt az hivatali és hatalommal való visszaélés felbújtására bűnszövetkezetben történő előkészületének minősül? Még le is Írja? Lehet a diákkal nem szimpatizálni még az is lehet, hogy nem teljesen így történt, de azért pont Öntől nem várna az ember ilyen megnyilatkozást. A diákjainak is ezt fogja tanítani, hogy hogyan kell valakit maffiaszerűen kicsinálni?

A srácnak: Írd le pontosan szituációról, szituációra, hogy mi történt.

Tisztelettel:Egy volt titkosszolga fia

2016. márc. 23. 17:59
 16/43 anonim ***** válasza:
13-as, ez azért nem olyan egyszerű. Tudom, hogy létezik ilyen aljas szemétség, láttam rá konkrét példát - de nem az én gyerekemmel, azt nem úszta volna meg szárazon a "tisztelt" tanári kar. Nekem "csak" az igazgatóval volt gondom, nos, ő már csak kollégiumi nevelőtanár... Bármilyen meglepő neked, vagy a hozzád hasonló egodiasztolés kollégádnak, léteznek szülők, sőt, diákok is, akik nem nyelik le szó nélkül az ilyen húzásokat, értelmesek és van bennük annyi elszántság, hogy megtalálják és fel is használják a törvényes eszközöket ellene.
2016. márc. 23. 18:22
 17/43 A kérdező kommentje:
Utolsó, szinte az egyetlen normális ember... A lökdösést nem úgy kell elképzelni hogy vállon lök vagy akármi, hanem lelök a székről, és fenyeget mellé, mert 8. órában egy dolgot nem tudtam. Ez viszont szerintem elvetemültség...
2016. márc. 23. 21:14
 18/43 anonim ***** válasza:
93%

Nos, akkor most leírom a véleményem, még ha a sok erre járó tini le is húz, az sem érdekel:

17 éves a fiam, Ő is iskolába jár - még mielőtt megvádolnátok azzal, hogy tanár vagyok, stb.

MEGDÖBBENTŐ, amiket mesél - szakközép -, hogy mik történnek az órákon. az, hogy esznek, a legkisebb vétség - ezt mi is elkövettük :-)

LÁNYOK hangosan végigböfögik a tanár óráját, óra közben feláll, kidobja a szemetet, közben hangosan beszél, röhögcsél a padban ülő osztálytársával, LEKUR..zza a tanárt és ha az szóvá meri tenni, akkor megfenyegeti, hogy bejön az apja és jó esetben csak kirúgatja (kisebbség), rosszabb esetben megöli.

Volt gyerek, akinek ketrecharcos volt az apja - nem kisebbség - és életveszélyesen megfenyegette a tanárt, ha meg meri buktatni a gyereket 8az osztály legrosszabbja volt a gyerek, magaviseletből is. Otthon nem bírtak vele, nem nevelték, de a tanárt fenyegetni... azt igen!

A fiam panaszkodik, hogy egyszerűen nem tud figyelni az órán az anyagra, mert úgy viselkednek az osztálytársai, hogy nem lehet hallani tőlük a tanárt.

A tanárok meg próbálkoznak tanítani, fegyelmezési eszköz SZINTE SEMMI a kezükben, a pocsék tankönyvekből nem tudnak normálisan tanítani - a fiam csak a jegyzeteiből él, tanul. volt olyan tanár, aki az első években még fegyelmet tudott tartani - mára már Ő is befáradt, belefásult a hadakozásba.

Ja, és tényleg előfordul olyan tanár is, aki tanárként sem és erkölcsileg sem állja meg a helyét, de nem tudja az igazgató kirúgni, mert NINCS (szak)TANÁR!

(ha annyira jó a fizetésük, akkor azért el lehet gondolkozni azon, hogy vajon miért van az, hogy még nettó 160-ért sincs tanár?

Ez a mai magyar szakközépiskolai helyzet, nem én találtam ki, más szülőkkel is beszéltem, tanárokkal is, mindenki egybehangzóan panaszkodik.

A tanár, hogy nem tud a könyvből tanítani, olyan rossz, és nincs fegyelmezési eszköz a kezében, a diák meg a tanárokra, az oktatásra, stb.

Szerintem, aki csak kicsit is odafigyel a gyerekére, az meg tudja erősíteni, amit leírtam.

És nem, nem rendszerellenes vagyok, mert mindez kb. 10 éve kezdődött (nálunk legalábbis)

2016. márc. 24. 06:51
 19/43 anonim ***** válasza:

Ez szakközépre valóban igaz, ezért is ragaszkodtam hozzá, hogy a két kisebb gyerekem gimibe menjen, ott azért lényegesen jobb a helyzet. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez, amit kérdező leírt, nem fordulhatott elő szakközépben, csak ha itt a tanár a ketrecharcos, vagy tudja, hogy a kérdező nem túl népszerű az osztályban, és nem fogják megvédeni.

Amúgy meg semmi sem menti fel a tanárt, ha visszaél a hatalmával. Orvosból, nővérből is kevés van, alulfizetettek, túlterheltek, és a legbunkóbb beteg által is bármikor feljelenthetők, ha nem kommunikálnak vele vagy látják el megfelelően.

2016. márc. 24. 08:18
 20/43 anonim ***** válasza:
77%

<< semmi sem menti fel a tanárt, ha visszaél a hatalmával >>

Könyörgöm, milyen hatalmával??? Hol, kivel szemben van egy tanárnak hatalma??? :D

2016. márc. 24. 10:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!