Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetnék, ha a volt párom...

Mit tehetnék, ha a volt párom zaklat?

Figyelt kérdés

A kapcsolatunk menthetetlen volt,szakítottam vele 1 éve, gyermekelhelyezés is megvolt már.Enyém a szülői felügyeleti jog, ő kéthetente láthatja hétvégén. Szakítás óta napi szinten zaklat.

Még az ítélet kimondása előtt a gyereket használta fel, nem hozta vissza mire megbeszéltük, gondolt egyet és elvitte pedig tudta, hogy programunk van stb.

Mióta megvan az ítélet azóta nem a gyerekkel manipulál, napi több e-mailt ír, hívogat, sms-eket küldözget. A gyerekkel való kapcsolattartás miatt nem tilthatom le. De már kezd tarthatatlan lenni a helyzet. Többször elmondta,hogy halált érdemlek,mert őt tönkretettem. Mindig félek mikor nála van a gyerek, hogy hülyeséget csinál.

És ciklikusan változik a lelki állapota, egyik nap kedves, rendes,kompromisszum kész, másik nap már meg akar ölni. Mindig tudja,hol vagyok pedig nem is egy városban élünk.

A rendőrség nem tesz semmit.

Mit tehetnék ha nem érzem magam biztonságban és senki nem segít?

2016. márc. 8. 09:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Azt még megteheted, hogy csinálsz egy új emailcímet, veszel egy új telefont, és arról nem hívod. A régit meg elteszed a fiókba, lenémítva, csak akkor veszed elő, ha láthatás környékén vagytok. Messengerről le tudod tiltani, ha van két másik, elérhető kommunikációs csatorna, akkor semmi bajod nem lehet belőle.
2016. márc. 8. 10:53
 12/21 anonim ***** válasza:

"Már akartam feljelenteni,de kinevettek a rendőrségen.E-maileket vittem magammal, azt mondták menjek szépen haza..."

Ez úgy működik, hogy: bemész két tanúval. Elmondod milyen ügyben kívánsz feljelentést tenni. Ennek jogszabályi háttere legyen, tehát a zaklatás jogi meghatározását merítse ki pl.

1. elküldenek: ön valóban, két tanú jelenléte mellett megtagadja az eljárást, név+jelvényszám úr/hölgy?

elküldenek?

Nem küldenek el:

Ismerteted a tényállást, azt szépen begépeli, a végén pedig kérsz egy ügyszámos dokumentumot. (ekkor valóban történik valami).

Vélem én.

2016. márc. 8. 11:05
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm 2-es!

Így azért másképp kezelem a válaszod, hogy megtörtént eset.

Fizikailag sosem bántott, lelkileg nagyon sokat.

Szerelmes lettem belé, aztán ahogy teltek az évek úgy vettem észre, hogy teljesen el vagyok nyomva. Az elején nem láttam, hiába mondták mások. Számomra is érthetetlen, hogy lehettem ilyen vak. Ezt magamnak köszönhetem nyilván, de most már elég. Tulajdonának tekint még mindig. Azt mondja nem lehet már soha többé új kapcsolatom. Nem is mernék belevágni újba, ki viselné el ezt? Senki... és nem is terhelnék ezzel az emberrel senkit.

2016. márc. 8. 11:07
 14/21 A kérdező kommentje:

De számomra ez felfoghatatlan, hogy miért küldenek el? Miért kell "keménykednem", hogy foglalkozzanak velem? Felháborító. De köszönöm a tippet, így fogok tenni.

És írok a NANE-nek is.

2016. márc. 8. 11:09
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

2-es kommentelő!

Eszednél vagy?

Verőlegényt küldenél egy másik emberre?

A kérdező járna a legrosszabbul.

A "verőlegénynek" alsó hangon zaklatás büntette, a kérdező pedig felbujtóként állna a bíróság előtt.

Ha a vita hevében az ex megsérül (pláne 8 napon túl), ott már kinéz a súlyosabb szankció.

Legrosszabb esetben a gyámügy el is veheti a gyereket a kérdezőtől.

Többet ésszel, mint erővel.

A jog eszközét kell igénybe venni. Lehet, hogy hosszadalmas és macerás, de bajod nem származhat belőle, csak előnyöd.

2016. márc. 8. 12:23
 16/21 anonim ***** válasza:
25%

Ha kicsit szélesebb értelemben vizsgálod, láthatod, hogy minden háború az egyik fél győzelmével és a másik fél tönkremenésével jár. Országok és személyek közötti is.

Egyetlen kivétel van, ha a felek képesek békét kötni. Emberek esetén az úgy megy, hogy tárgyalsz. Megtudakolod, mit akar elérni. Azt ő is beláthatja, hogy a házasságnak vége, visszacsinálni nem lehet. A gyerek is megvan, az se csinálható vissza. Ha mondjuk elveszi a gyerekedet, te fogod zaklatni őt. A gyereknek (az övé is!) egyik se használ. A gyerek nem hülye, látja, hogy a szülei ölik egymást. Egyszer fel fog nőni, és nem fogja kívánni azokat a szülőket, akik pokollá tették az életét. Ezt akarja? Vagy békét, normális együttműködést? Mit szeretne? Mi a célja?

Amíg ezeket nem tudod, amíg ő a tieidet nem tudja, amíg ebben meg nem egyeztek, a helyzet nem fog változni. A rendőrség azért nem foglalkozik vele, mert nincs eszköze. Hogy ezt esetlegesen ostoba rendőrök miként fogalmazzák meg, nem számít. A problémákat nem képes más megoldani a felek helyett. Ezt kéne megérteni. Más csak erőt alkalmazhat, az a problémát csak addig oldja meg, amíg az erő fennáll. Márpedig a börtönből is ki szoktak szabadulni. Nem mindegy, hogy bosszútervvel, vagy anélkül.

Az lehet, hogy nincs jó technikád a kezelésre, mert nem tanultad. És lehet, hogy neki sincs. De azt meg kell értetned vele, hogy meg kell állapítania az érdekeit és azt egyeztetni veled. Ami megtörtént, nem visszacsinálható, legfeljebb kezelhető. HA VAN MEGFELELŐ ÉSZ ÉS AKARAT HOZZÁ.

2016. márc. 8. 12:44
 17/21 anonim ***** válasza:
94%
16-os, szeretnék jelen lenni, amikor egy hiúságában sértett, személyiségzavaros emberrel sikeres tárgyalást folytatsz úgy, hogy semmilyen más eszközöd nincs ellene. Szívesen tanulok mindenkitől - akitől valóban lehet.:-)
2016. márc. 8. 12:51
 18/21 A kérdező kommentje:
Tudom mit akar elerni, csak egyetlen dolog lebeg a szeme elott. Azt akarja, hogy menjek vissza hozza. Semmi mast, de ez ertheto okokbol nem kivitelezheto. Igy szerinte sosem lesz megegyezes, "haboru" lesz koztunk mindig. Nem lehet vele ertelmesen beszelni.
2016. márc. 8. 14:19
 19/21 anonim ***** válasza:

Erre a megbeszélésre én is befizetnék.

Egy elborult agyú férfiról van szó, aki zaklatja és fenyegeti az exét, ez nem vicc, nem lehet lerázni és "megbeszélni" vele, mert nem ért az érvekből.

Úgy érzi, neki joga van ehhez a nőhöz, az ő birtokának, tulajdonának érzi a másikat (mint egy asztalt, amit ha olyan kedve van, akár fejszével szét is csaphat, senki nem szólhat miatta).

Ráadásul a kérdező egyedül van (a gyerek ebben az esetben csak súlyosbító tényező, ide támogató ember kellene), védtelen, a gyerek révén valóban kiszolgáltatott helyzetben van.

Ennek a rendezése nem egy normális beszélgetés. Lehet egy utolsó próbát tenni, felkérni egy moderátort vagy egy gyámügyi szakembert, hogy vezessen le kettejük között egy megbeszélést, de ennek borítékolom, az lesz az eredménye, hogy a moderátor ténykedése miatt megsértődött férfi elkezd kiabálni, csapkodni és otthagyja a megbeszélést. Ha erre rászánod magadat, készíttess róla videó felvételt, amivel kapcsolatosan a beleegyező nyilatkozatot még a megbeszélés elején irattasd vele alá (bár ez a nyilatkozat visszavonható, de talán nem lesz hozzá elég esze).

Ahogy már írtam, az egyetlen megoldás, ha egy erőteljes fellépésű férfi a kérdező oldalára áll támogatóan. Ha lenne ilyen a kérdező családjában vagy ismerősi körében, már intézkedett volna, így szerintem ő teljesen egyedül maradt, talán azért is mer az ex ennyire pofátlanul nyomulni, fenyegetőzni.

Ezért is írtam a verőlegényt, de nevezheted személyi védelemre szakosított őrnek is, aki a fellépésével, megjelenésével képes ezt a barmot észhez téríteni. Nálunk két perc volt az egész, elhangzott néhány nagyon nyugodtan, nagyon normális hangnemben elmondott mondat, soha többet nem volt zaklatás, lakásra mászkálás, éjszakai telefonálgatások, pedig azóta eltelt legalább tíz év.

2016. márc. 8. 14:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Miért jöttél vele össze?

Miért voltál vele évekig?

Miért szültél neki gyereket?

Késő bánat.

2016. márc. 8. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!