Mit tehetnék, ha a volt párom zaklat?
A kapcsolatunk menthetetlen volt,szakítottam vele 1 éve, gyermekelhelyezés is megvolt már.Enyém a szülői felügyeleti jog, ő kéthetente láthatja hétvégén. Szakítás óta napi szinten zaklat.
Még az ítélet kimondása előtt a gyereket használta fel, nem hozta vissza mire megbeszéltük, gondolt egyet és elvitte pedig tudta, hogy programunk van stb.
Mióta megvan az ítélet azóta nem a gyerekkel manipulál, napi több e-mailt ír, hívogat, sms-eket küldözget. A gyerekkel való kapcsolattartás miatt nem tilthatom le. De már kezd tarthatatlan lenni a helyzet. Többször elmondta,hogy halált érdemlek,mert őt tönkretettem. Mindig félek mikor nála van a gyerek, hogy hülyeséget csinál.
És ciklikusan változik a lelki állapota, egyik nap kedves, rendes,kompromisszum kész, másik nap már meg akar ölni. Mindig tudja,hol vagyok pedig nem is egy városban élünk.
A rendőrség nem tesz semmit.
Mit tehetnék ha nem érzem magam biztonságban és senki nem segít?
Keress egy verőlegényt és kérd meg, hogy fizikai atrocitás nélkül lássa jobb belátásra őt. Ha esetleg utána jön habzó szájjal, hogy te ráküldtél valakit, akkor ártatlan arccal tagadd le.
Sajnos az ilyenek csak a náluk fizikailag erősebb emberek erélyes fellépéséből értenek (és még egyszer: nem megveretésről van szó!).
Ha tudsz, készíts felvételt, vagy ments el olyan e-mailt, amiben fenyeget.
A legjobb, ha innentől csak írásban kommunikáltok, tehát e-mail és sms, viber, messenger, bármi ami megmarad. Hangfelvételt csak az ő engedélyével készíthetsz, de a leveleit a bíróságon is felhasználhatod, ha jól tudom.
Fordulj a gyerekvédelemhez, a bírósághoz, és kérvényezd, hogy a láthatást csak a te jelenlétedben történhessen.
Ilyenkor ne legyetek kettesben (plusz a gyerek), hívd át egy barátnőd, anyukád, szomszéd nénit, találkozzatok játszótéren vagy más nyilvános helyen, nehogy elboruljon az agya.
Bíróság kötelezheti elmeorvosi vizsgálatra is, minimum bipoláris depresszió, de más is lehet a háttérben.
És de, letilthatod, ha mondjuk meghagyod a lehetőséget, hogy e-mailben elérjen, és ott tudtok a láthatásról egyeztetni.
Már akartam feljelenteni,de kinevettek a rendőrségen.E-maileket vittem magammal, azt mondták menjek szépen haza... sosem ütött meg, most nem fog bántani, ezzel érveltek.Meg,hogy 1000 esetből jó ha egy alkalommal van tragédia. Hát köszönöm.
Gyereket sem bántotta soha, de korábban verekedett már csak nem ismerőssel. Szóval az agresszió benne van, csak eddig nem ami irányunkba mutatkozott meg. Így nem foglalkoznak velem.
Telefonon nem tudom min tartjátok a kapcsolatot, de pl, ha messengerben és a telefonodon be van kapcsolva a gps, akkor hely infókat is küldesz minden egyes üzenettel, van egy funkció amivel meg lehet nézni, hogy épp hol vagy..
Amúgy már rég fel kellett volna jelenteni, esetleg távoltartásit kérni ellene... Ügyvédtől kérdezz, ne itt.
Nincs bekapcsolva a helymeghatározás, messengerről mártiltottam, volt olyan, hogy több mint 1000 üzenetet küldött egy nap. E-mailről próbáltam tiltani, gmail szerint tiltva van a címe,mégis megkapok mindent tőle.
Telefonon pedig a gyámügy szerint el kell tudnia érni a gyereket. Nem ajánlották, hogy letiltsam,mert állítólag megtámadhatja a végzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!