Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha fiúként Spanyolországban...

Ha fiúként Spanyolországban megházasodok fiúval, akkor itthon is házasnak fogok számítani, igaz?

Figyelt kérdés

Mert kérdeztem erről magyar anyakönyvvezetőt, és ő azt mondja, h a családi állapotot le szoktál ellenőrizni Unión belül mindenképpen, viszont az nem biztos h kiderül h milyen nemű a házastárs ...

szóval hogy van ez akkor, ha nálunk nem lehet, de aztán mégis az vagyok?

2016. márc. 4. 18:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Tehát,ha külföldön házasodtál,azt Magyarországnak bejegyzett élettársi viszonynak kellene kezelnie,ez lenne a jó.

De a mostani szabályok szerint nem számít,szóval itthon bejegyzett élettársi kapcsolatot kell tennetek(ez külön macera),a helyzetet bonyolítja,hogy nem magyar állampolgár a párod.

Viszont állampolgárságot nem fog adni a bejegyzett élettársi kapcsolat a párodnak,ha itt szeretnétek maradni.

Ez az egyik legnagyobb különbség a házasság és az élettársi kapcsolat között.

Legalábbis a nyugati országokban így működik,gondolom itthon is X év házasság után megkaphatja valaki a magyar állampolgárságot.

2016. márc. 11. 23:33
 22/22 A kérdező kommentje:

igen, így lenne korrekt, na de ...

Viszont félreértetettetek, én lánnyal házasodok itthon. Spanyolországban házasodtam fiúval. Én ezt így szerettem volna, és mindkettőt egyformán szeretem, és megbeszéltük hármasban.

(és nem, nem lesz kavarodás, mert a fiú csak gay, a lány pedig csak heteró, azaz senki nem akar a másiktól semmit, csak nekem lesz egy fiú és egy lány házastársam is, hát magyar viszonyok közt pedig akkor gőzöm nincs, hogy fog minősülni, de legvalószínűbb, hogy akkor simán itthon nővel leszek házas, kint pedig fiúval, és nem lesz semmilyen élettársi kapcsolat)

2016. márc. 12. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!