Ha fiúként Spanyolországban megházasodok fiúval, akkor itthon is házasnak fogok számítani, igaz?
Mert kérdeztem erről magyar anyakönyvvezetőt, és ő azt mondja, h a családi állapotot le szoktál ellenőrizni Unión belül mindenképpen, viszont az nem biztos h kiderül h milyen nemű a házastárs ...
szóval hogy van ez akkor, ha nálunk nem lehet, de aztán mégis az vagyok?
na ez az:
"Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között....."
De ismétlem: én nem itthon kötök!!! ott pedig lehet! anyakönyvvezető pedig azt mondta nekem, hogy ez azért vicces, mert eleve én Maon már nem is köthetek nővel se házasságot, mivel ők megkapják a választ, hogy házas vagyok már (és azt nem, hogy fiúval vagy lánnyal, csak hogy házas!!)
Ha viszont így van, akkor bigámia se lenne, ha utána pedig Maon megházasodnék egy nővel? Persze nem lehet, az előbb említett okból hivatalosan, de akkor mégis harcoljam ki, hogy hülyeség az anyakönyvvezető infója, mert ugyan házas vagyok de mégis érvénytelen nálunk? Higgyétek el, nem engednek így nővel házasodni itthon!! (és nincs szó itt semmiféle öröklésről stb, ne ezen gondolkodjunk).
Akkor hivatkozzak az Alaptv-re és nyilatkozzam le, h a kint kötött házasságom érvénytelen, mert José Antonio a párom neve, és igenis kérem engedélyezni a házasságot itthon (nővel)?
Bár ahogy írta vki, sztem is előbb-utóbb Strasbourgban ügy lehet belőle, aztán lehetnek változások ... a fene tudja.
De ismétlem: én nem itthon kötök!!
kotheted akar a Marson is, a magyar szabalyok akkor is ervenyesek rad...
mondj le az allampolgarsagrol ha hazasodni akarsz.
itthon is házasnak fogok számítani, igaz? - nem, itthon csak egy kis cenzurazott izenek fogsz szamitani.
végre egy használható hsz.
és akkor ha jól értem, egyszerre nem lehetek házas is meg élettársi kapcsolatban is? na de bigámiát akkor se követek el, max egy kis adminisztratív galibát okozok ezeknek.
de amúgy hogy lennék már bu.eráns? írtam h itthon meg csajszival házasodok!!
"végre egy használható hsz.
és akkor ha jól értem, egyszerre nem lehetek házas is meg élettársi kapcsolatban is? "
Használható a fenét.
A külhonban kötött házasságod olyan itt Magyarországon, mintha meg sem kötötted volna. Egyszerűen nőtlennek számítasz. Ahhoz, hogy ne így legyen, be regisztrált élettársi kapcsolatra kell lépj azzal, akivel házasságra léptél Spanyolországban. Ha ezt nem teszed, akkor a házasságodra a Magyar állam egész egyszerűen magasról tesz.
Ha a kint kötött házasság érvényes volna itt nálunk is, akkor a melegek nem problémáznának, hanem tömegével mennének ki, házasodni. De nem érvényes. Ott, Spanyolországban az, de itt nálunk NEM AZ.
A belga állampolgárságú Emma és a francia állampolgárságú Carine házasságot kötött egymással Belgiumban. Amikor Emmának munkája miatt Németországba kellett költöznie, Carine vele ment. Németországban azonban a hatóságok nem tekintették őket házaspárnak, mivel az ország nem ismeri el az azonos nemű párok házasságát.
Tekintettel azonban arra, hogy Németország engedélyezi az azonos nemű párok közötti bejegyzett élettársi kapcsolatot, Emma és Carine ugyanolyan jogokban részesülhet az országban, mint a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő személyek.
Németországban hasonló a szabályozás, mint itt. De amúgy is a legbiztosabb, ha az anyakönyvvezetőtől informálódsz.
ez a két utolsó jó volt, köszi.
csak tudod, az a vicc, h pont az anyakönyvvezető kérdezi tőlem a dolgokat, mert neki fogalma nincs :)))
Az egyszerűség kedvéért hozhatnának egy olyan törvényt,hogy aki külföldön házasodik,azt itthon is elismerjék legalább olyan szinten,mint a bejegyzett élettársi kapcsolatot.
Ha mondjuk egy külföldi heteró pár Magyarországon tartózkodik,akkor ők sem Magyarországon kötötték a házasságot,mégis elismerik nálunk is a házasságukat.
Szóval,ha egy magyar meleg pár(vagy az egyik fél magyar legalább),akkor Magyarországnak úgy kellene tekinteni a külföldön kötött házasságot,hogy az nálunk egyenlő legyen a bejegyzett élettársi kapcsolattal.
Tehát ne okozzon bonyodalmakat.
Szerintem így lenne korrekt legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!