Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha fiúként Spanyolországban...

Ha fiúként Spanyolországban megházasodok fiúval, akkor itthon is házasnak fogok számítani, igaz?

Figyelt kérdés

Mert kérdeztem erről magyar anyakönyvvezetőt, és ő azt mondja, h a családi állapotot le szoktál ellenőrizni Unión belül mindenképpen, viszont az nem biztos h kiderül h milyen nemű a házastárs ...

szóval hogy van ez akkor, ha nálunk nem lehet, de aztán mégis az vagyok?

2016. márc. 4. 18:53
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
meg azt se értem, hogy azt szokták írni a magyarok a családi állapothoz, hogy "nős", na de akkor nekem majd az lesz h "férfias"? vagy mi?
2016. márc. 4. 18:54
 2/22 anonim ***** válasza:

"akkor itthon is házasnak fogok számítani, igaz?"

NEM IGAZ!

2016. márc. 4. 18:57
 3/22 anonim ***** válasza:
93%
Magyarországon azonos neműek nem házasodhatnak, viszont bejegyzett élettársi kapcsolatot csak ők létesíthetnek. Ez közel hasonló jogokkal bír, mint egy házasság.
2016. márc. 4. 19:19
 4/22 A kérdező kommentje:
ezt én értem, na de nem is Maon házasodok! és ott meg lehet
2016. márc. 4. 19:59
 5/22 anonim ***** válasza:
És ott lehetsz is házas egyneművel. Itthon meg nem (akkor is, ha kint megházasodtál).
2016. márc. 4. 20:18
 6/22 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. márc. 4. 21:04
 7/22 Shai-Hulud ***** válasza:
94%

Külföldi azonos neműek házasságát elismeri a magyar jogrend is, mivel ez (a házasság) az EU-n belül hivatalosan elismert dolog.

Magyar állampolgárként viszont nem köthetsz azonos neművel házasságot, mert külföldön is vonatkoznak rád a magyar jogszabályok.

Ha mégis megteszed, a házasságodat itt Magyarországon nem fogják elismerni, mivel azt jogellenesen kötötted.

2016. márc. 4. 22:43
 8/22 anonim ***** válasza:

Gyerekek, naponta bepróbálkoztok ezzel a homo témával, de még mindig nem...

Melyik része nem érthető?

"(1)7 Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony."

-Magyarország Alaptörvénye-

2016. márc. 4. 22:56
 9/22 anonim ***** válasza:
Magyarország nem ismeri el az azonos neműek házasságát, de az Európai Unió ilyen irányba tart, így lehet, hogy az Európai Bíróság majd Magyarországon is elismerteti.
2016. márc. 4. 23:08
 10/22 anonim ***** válasza:

Az európai bíróság mit ismertetne el?

Az EU tagországok a tagsággal vállaltak bizonyos jogharmonizációt, azonban a jogalkotás zöme tagállami keretek között maradt. Ilyen a családjog is. Ez pedig magyarországon nem ismeri el az azonneműek között kötött házasságot. A célzott joghatás kiváltására alkalmatlan a külhonban kötött házasság is, ha az azonos neműek között köttetett.

Ahogy előbb is írták már, ahhoz, hogy azonneműek egymástól örökölhessenek, stb. regisztrált élettársi kapcsolatot kell létesíteniük.

2016. márc. 4. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!