Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az APEH mennyire kutatgatja a...

Az APEH mennyire kutatgatja a netes hirdetéseket? Kikéri a szolgáltatótól az adatokat és képes ellenőrizni mindent?

Figyelt kérdés

Tudom, Nav, de mindegy :-)

Szóval mennyire veszik ezt komolyan avagy mennyire képtelenség ezt nekik követni?

Vagy ha egyik se, akkor mennyire tesznek rá magastól, mivel túl sok adminisztráció?

2016. febr. 25. 08:30
 1/9 anonim válasza:
Ha kapnak bejelentést vagy észrevesznek valamit akkor kimennek ellenőrizni, a szolgáltató mindent kiad nekik.
2016. febr. 25. 08:36
 2/9 A kérdező kommentje:
hm ok, csak ez meg azért vicces, mert ennyi erővel te tök fals adatokkal is beregisztrálhatsz egy szolgáltatóhoz pl egy pláza nyílt wifijéről, és akkor még az is lenyomozhatatlan, tehát nem értem, hogy tudnak utána járni mindennek ...
2016. febr. 25. 08:45
 3/9 anonim ***** válasza:

A Vatera az ami ellenőrzött, tehát ott valós adatokkal kell fent lenni (eladóként). És amennyire tudom azt ellenőrizték is, van saját fórumuk, ott utánaolvashatsz. A többi netes hirdetésnél nem látszik hogy elkelt-e a termék.

Már ha az adó miatt kérdezed.

Ha valami illegálisat akarsz eladni, azt lehet hogy leellenőrzik.

2016. febr. 25. 08:48
 4/9 A kérdező kommentje:

oké az érthető.

csak én azt nem értem h ha pl eladom a megunt íróasztalomat, akkor képesek ezt is ellenőrizni és kéne utána adót fizetni? vagy ez hogy van? pontosabban hol a határ ha van? (és akkor csak az ellenőrzött esteknél persze)

és mondok érdekesebbet: ha szolgáltatásról van szó, azt hogy a rákba ellenőrzik? pl vki nyelvórákat ad, a másik meg takarítást kínál, na most ha pl a negyedét bevallja, azt hogy ellenőrzik h nem is a negyede volt, hanem sokkal több?

2016. febr. 25. 10:33
 5/9 kovpet ***** válasza:

"pontosabban hol a határ ha van?"

Tudtommal évi 600000Ft-nál.

Ha nem üzletszerű.

2016. febr. 25. 11:21
 6/9 anonim válasza:

Jelentkeznek hozzá órára, majd a végén felfedik magukat, ha kaptak számlát ha nem.

Nyugodj meg nem az ilyenre utaznak aki eladja az íróasztalát, ez nem is üzletszerű.

2016. febr. 25. 13:41
 7/9 A kérdező kommentje:

értem szal akkor van határ és az üzletszerűség. jó így már érthető, bár nem mintha nem lehetne kijátszani sztem.

ha meg vkihez jelentkeznek órára, sztem azt egy kicsit is tapasztaltabb tanár az első percben észreveszi h vmi nem stimmel ... most nem?

2016. febr. 25. 17:10
 8/9 anonim válasza:
Hidd el, általában a legabszurdabb helyzetek sem tünnek fel az embereknek...
2016. febr. 25. 20:20
 9/9 anonim ***** válasza:
A tanár ilyen szempontból pont elég jó helyzetben van, mivel visszajáró kuncsaftjai vannak, megteheti hogy az első 2-3 alkalommal ad számlát, többet nem; és akkor szinte kizárt hogy megbüntessék. De mondjuk masszőr, magánorvos stb az necces.
2016. febr. 26. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!