Kaptam egy nyomtatványt szerződés megszüntetéséről, amit kinyomtatva és aláírva kell visszajuttatnom a céghez, amivel korábban szerződést kötöttem, határidőkkel kapcsolatban segítene valaki hozzáértő?
A nyomtatványban kérnek tőlem egy pénzösszeget, több havi részletfizetési elmaradást egy összegben.
A nyomtatvány végén az áll, hogy a szerződést akkor tekintik felbontottnak, ha mindkét fél eleget tett a követelményeknek (tehát én befizettem a pénzt).
Viszont:
-a részükről már aláírva, lepecsételve jött a papír
-a korábban aláírt szerződésben nincs meghatározva elmaradt összeg befizetésének határideje
-a kezdőrészlet és további részletek határideje igen, de a korábbi részleteket időre befizettem
-az sincs feltüntetve a nyomtatványon, hogy mennyi időn belül kell azt nekem aláírva eljuttatni hozzájuk.
Tehát: ha nem juttatom el hozzájuk aláírva a papírt, mit tudnak tenni? Megtehetem ezt?
A pénzt igényelhetik, de mivel nem volt kikötött határidő, kivárhatom az elévülési időt?
Vagy mindezek ellenére fizessem be, mert így is behajtható rajtam? Mi a teendő?
ja, tudom, hogy a végtelenségig lehet hosszabbítani az elévülési időt. de igazából ha nincs határidő megszabva, akkor hosszabbíthatják, nem? max akkor a végtelenségig nem fizetem be :D
meg ha egyszerűen csak ignorálom a levelet, akkor mi van?
kb semmit nem tudnak csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!