Minek minősül jogilag, ha én egy rokon tulajdonában lévő lakásban lakok, az a bejelentet címem, de nincs se albérleti szerződés se más?
Azaz csak szívességi alapon lakok, nincs is tulajdonom egyáltalán.
Ilyenkor pl megilletnek azok a támogatások, amik azokat, akiknek saját tulajdonuk a lakás és csak ők laknak benne egyedül (pl. fűtéstámogatás)?
Na meg ha ide vagyok egyedül bejelentve a lakásba, akkor mindegy, h kinek a nevén van pl mikor 1 főre eső jövedelmet néznek valamihez? Vagy ilyenkor az a rokon is számít, akinek a tulajdona a lakás (de ő nincs bejelentve)?
A fűtéstámogatás megillethet. Erre nézve nyilatkozat kell a tulajdonostól vagy haszonélvezőtől. Úgy ált. attól, akitől a lakhatási jogot származtatod.
Az egy főre eső jövedelem nem az együtt élők számától, hanem az egy családban élők számától függ.
Érdekes lenne, ha az egy főre eső jövedelembe a bérlő, netán a tulajdonos jövedelmét is beszámítanák.
Ott számolnak és számolhatnak egy főre jutó jövedelmet, ahol létezik jövedelemmegosztás. Ilyenek rendre a családok.
Lehet éppen baráti kapcsolat is, aho legyüttlakók megosztják a költségeiket, a jövedelmüket is, de ez nem jellemző.
A hatóságok az egy főre eső jövedelem vizsgálatánál a családban lakók jövedelmét vizsgálja, ami általában vérrokonokat és/vagy két házasfelet, netán élettársat jelent (esetlegesen velük együtt lakó felmenőkkel, gyerekekkel).
hát nem értem, ne haragudj.
mivel senki nem lakik velem, az alapján, ahogy te mondod, akkor vérrokon még az ükanyám is, most az ő nyugdíja is bele számít az én egymagam saját jövedelmébe és egymagam háztartásába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!