Visszaállítanátok a halálbüntetést meg a 600-700 évvel ezelőtt jól bevált csonkításos bűntetést, illetve az isten ítéletet?
Például aki egy ember életét elveszi, az halált érdemel. Ha valaki lop, vágják le az ujját, kézfejét, karját (lopás mértékétől függően). Illetve az istenítélet:
Fejjel lefelé belógatni a bűnös fejét egy vízzel teli kádba 2-3 percig. Ha isten úgy akarja, túléli, ha nem hát nem.
Szerintem ezek akkoriban remekül bevált módszerek voltak. A mai világban egyre több a bűnözés, az emberölés. A politikai lopásokról ne is beszéljünk. Ha valamelyik mocsok fideszes, aki csak szidni tudja a másikat, és lop, alig kap 3-4 hónapot. Szerintem ez türhetetlen.
egy liberális
Az a baj ezekkel ha ártatlan vagy és nincs szerencséd rád varnak valamit, levágják a kezed, vagy megölnek?
Nem egy olyan eset volt amikor valakit ártatlanul börtönöztek meg..a halálbüntetés, csonkítás bevezetésével esélyed nincs ha tévedett a bíróság, mert vagy kezed nincs vagy már halott vagy...
Szigarítani kell a büntetéseket és több rendőrt ez a megoldás.
"56 54
ti szándékosan vagytok hülyék?
ki a franc beszél isten ítéletről????:O
ne égessétek már a gyakorikerdesek.hu t...."
Olvasd már el a kérdést, mielőtt minősítesz:
"Illetve az istenítélet:
Fejjel lefelé belógatni a bűnös fejét egy vízzel teli kádba 2-3 percig. Ha isten úgy akarja, túléli, ha nem hát nem."
És én vagyok a hülye, aki égeti az oldalt???? :S
Felesleges erről mindaddig elmélkedni, amíg a törvény ereje ma is megvan - csak a bökkenő, hogy leginkább a civilek ellen és legkevésbé a visszaélő végrehajtók, ill. bűnözők ellen.
Amikor pl. ellop _mondjuk_ Zuschlag 100 milliót, akkor megy a balhé, amikor viszont milliárdok (autópálya, állami cégek, pályázatok, külföldi hitelek, stb) tűnnek el, akkor semmi, vagy 40-70 év titkosítás. Mondhatni a csonkolás se azokat érintené, vagy egész pontosan azokat nem, akik a leginkább igyekeznek kiérdemelni. De, ha valaki azért lopna, hogy ehessen, azt tuti lekaszabolnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!