Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkahelyi balesetből adódó...

Bence8903 kérdése:

Munkahelyi balesetből adódó károkozás. Kifizettethetik e vagy sem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bízom benne hogy van ebben jártas vagy tapasztalt emberke aki tud segíteni,tanácsot adni.Előre is nagyon köszönöm.

A minap helyszíni munkára menet az autópályán történt egy balesetem.Én vezettem az autót amit a cégünk bérel.Az út csúszott a jégtől és köd volt.Mire észre vettem hogy előttem torlódás volt jó pár ütközés miatt már esélyem sem volt meg állni.Belecsúsztam az utolsó autóba.Mindkét autó megsérült.A betétlapot aláírtam és elismertem hogy én vagyok a hibás.Az cégem által bérelt autó tulajdonosa szerint a másik autót a biztosító fizeti ezt pedig casco hiányában a főnököm által behajtva 100%-ig Én.Nem tudom hogy számít e de nem sofőrként vagyok alkalmazva és a szerződésemben sem szerepel hogy nekem kocsit kellene vezetnem,pénzt sem kapok érte.Kifizettetheti velem?

2016. febr. 2. 19:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Az én válaszom mindig az,hogy érdeklődj ügyvédnél. :-D

Érdeklődés gondolom ingyen van.

2016. febr. 2. 20:00
 2/2 anonim ***** válasza:

nem fizettetheti ki, hisze nem vállaltál olyat, hogy x összeget fizetsz (amúgy meg jó nagy hülye a céged, hogy a casco-n spórol)

de az elsőnek igaza van, irány az ügyvéd, ami mellesleg nem ingyenes, de egy óra óradíjat kibírsz

(én is okoztam már kárt bérautóban, nem nagyot, de fel csak bennem merült fel, hogy az önrészt ki kell fizessem, a cégemnek több esze van, és önrész nélküli biztosítást köt a bérautókra ;))

2016. febr. 2. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!