Büntetőügy. Így is megoldható, ha egy borítékban adom oda a sértetteknek a pénzt a bíró előtt? Bőven lent.
Két éve elfogtak a rendőrők üzletszerűen elkövetett lopás miatt és még most lesz a bíróságon a tárgyalás ami már meglett volna de a bíró betegsége miatt elnapolták július 3-ra.
A vádirat mikor megjött még tavaly,azt írták benne,hogy ha kártalanítom a sértettet a tárgyalás előtt akkor az nagy enyhítő körülménynek számít,vagy el sem ítélnek. Nekem volt eszemben,hogy rózsaszín csekken elküldöm a pénzt amit eltulajdonítottam mind a három sértettnek,de nem tudom milyen címre küldjem és felhívtam a bíróságot telefonon,egy titkár vette fel és azt mondta,hogy a sértett postacímét nem adhatják ki esetleg írjak a bírónak levelet,hogy szeretném kártalanítani a sértetteket és a bíró a válaszában majd eldönti,hogy megadja e a címüket vagy ,hogy hogy legyen. Telt múlt az idő és nem írtam a bírnak mégsem. Most megjött az idézés,hogy menni kell tárgyalásra. Szerintem ítélet hírdetés is lesz. Az ügyészség fogházat javasol mert már voltam büntetve hasonló miatt,de a fogházat úgy javasolja,hogy próbaidőre függessze fel a bíró. Egyszóval felfüggesztettet javasol a bíróságnak,valamint vagyonelkobzást javasol abban az értékben amennyi volt a pénztárcákban mikor eltulajdonítottam. Viszont még nincs kártalanítva egyik sértett sem és már nem is tudom őket kártalanítani tárgyalás előtt viszont ,hogy ne legyen vagyonelkobzás és ,ha nem is lesz ejtve az ügy hanem elítélnek akkor szeretném,ha a felfüggesztettnél jóval enyhébb büntetést kapnék. Én arra gondoltam,hogy itthon borítékba teszek annyi pénzt amennyivel a három sértettet kártalanítom,persze három külön borítékba és mindegyikek annyi pénzt amennyivel tartozok,mert ez benne van a vádiratban,hogy ennek meg ennek mennyi kárt okoztam. Szépen a borítékra esetleg ráírnám a nevüket is és az lenne a tárgyalóterembe való belépés után az első dolgom mikor már mindenki bejött,hogy köszönök és a bíró előtt odaadnám borítékban a sértetteknek a pénzt. És akkor még jóval ítélethírdetés előtt vagyunk,mert az a tárgyalás végén van úgyis és akkor még nem késő,hogy enyhítő büntetést kapjak. Szerintetek ez mennyire megoldható így?
A bíró erre mit szól?
Ja meg egy csomó irat is volt a tárcában amit letettem egy padra akkor és állítólag soha nem jutott vissza a sértettnek pedig biztos megtalálta valaki. A sértettnek újra kellett csináltatni minden iratot és vajon,hogy az mennyibe volt azt is én fizetem majd biztos azt nem is írta a vádirat. Kihallgatáson is csak néztem,hogy a nyomozó mondta,hogy mennyivel károsítottam meg őket és kérdeztem,hogy az igazoványok csináltatása az mennyi és azt mondta,hogy azzal ne foglalkozzak az nem ide tartozik.
Vajon az,hogy lesz,mert mikor elkaptak akkor asértett mondta,hogy minden iratcsináltatást több tízezerben volt meg fogok fizetni neki.Hogy van most ez?
"Két éve elfogtak a rendőrők üzletszerűen elkövetett lopás miatt..."
"Nekem volt eszemben,hogy rózsaszín csekken elküldöm a pénzt amit eltulajdonítottam mind a három sértettnek,de nem tudom milyen címre küldjem...."
"a bíró a válaszában majd eldönti,hogy megadja e a címüket vagy ,hogy hogy legyen. Telt múlt az idő és nem írtam a bírnak mégse"
Ezt most jól értem-e..... loptál valakiktől, és nem tudod a címüket? A bankszámlaszámot még megérteném, de hogy a címüket nem tudod? Könyörgöm, feljelentettek téged! Teljesen jól érthetően közölniük kellett már az idézésben, hogy mi a neve, címe, állampolgársága a sértettnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!