Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogositvany nelkül vezettem e...

Norbert 18 kérdése:

Jogositvany nelkül vezettem e smegallitottak a rendörök persze szülö mellet vezettem, es parnapja jött a level hogy vadat emeltek ellenem,7 napom van ra hogy fellebezzek, hogy kell egy fellebezö levelet irni?

Figyelt kérdés
pl egy ilyen levelet kene irni hogy tisztelt birosag vagy ügyezseg ne emeljenek ellenem vadat mert meg tanulo vagyok nincs meg keresetem, most fordult elösszor ilyen velem csak.
2016. jan. 20. 09:19
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Fellebbezni akkor szoktak, amikor nem értenek egyet a váddal vagy ítélettel. Mivel te törvény sértettél, veszélyeztetted mások biztonságát a vádemelés teljesen jogos volt. Mégis miért is akarsz fellebbezni?
2016. jan. 20. 09:37
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

"tisztelt birosag vagy ügyezseg ne emeljenek ellenem vadat mert meg tanulo vagyok nincs meg keresetem, "

Ez senkit nem érdekel

"most fordult elösszor ilyen velem csak."

Ez akár enyhítő körülmény lehet, de előfordulni előfordult.

2016. jan. 20. 09:38
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Fellebbezni nem tudsz. Ha megkapod a bírságot esetleg enyhítésért folyamodhatsz.

Egyébként, ahogyan előttem írták, az hogy tanuló vagy nem mentesít a törvények betartása alól.

2016. jan. 20. 09:48
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
92%
Tekintettel arra, hogy a szülőd mellett ült, majd kifizeti a bírságot, ha engedett jogsi nélkül vezetni.
2016. jan. 20. 10:26
 5/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
94%
Mint tulaj/üzembentartó a szülőt külön is büntet(het)ik, mivel arra jogosulatlannak engedte át a vezetést.
2016. jan. 20. 10:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Megkaptam a privat üzenetedet. Van jogosítványod?

Mert ha nincs akkor nem tudsz fellebbezést írni. Akkor azért emeltek vádat ellened mert jogosítvány nélkül vezettél ami törvényellenes. Ha van jogsid akkor a bíróságon majd tudsz védekezni, hogy

pl:

-csak elugrottunk a boltba apámmal, és végig abban a hiszemben voltam, hogy a jogsim a kocsiban van..Hibáztam, hogy nem néztem meg, de érvényes jogosítvánnyal rendelkezem. bla bla bla.

Ha nincs jogsid akkor vállald a következményeket. Mondjuk engem meglep, hogy apádat aki még felelőtlenebb mint te, nem büntették meg!

2016. jan. 20. 16:14
 7/10 anonim ***** válasza:

"csak elugrottunk a boltba apámmal, és végig abban a hiszemben voltam, hogy a jogsim a kocsiban van..Hibáztam, hogy nem néztem meg, de érvényes jogosítvánnyal rendelkezem. bla bla bla."

Ilyen esetben nem is valósul meg bűncselekmény. Ha valakinél csak nincs ott a jogsija, azt már kapásból le tudja kérdezni a rendőr az adatbázisból, de hogy vádemelésig nem jut el az ügy, az biztos. Jó vicc lenne a bíróságon, mikor a delikvens elővenné a jogsiját, és bűncselekmény hiányában felmentik.

2016. jan. 20. 16:49
 8/10 anonim ***** válasza:

ma 16:49

Igen, ebben tökéletesen igazad van!

2016. jan. 20. 17:17
 9/10 anonim ***** válasza:
anyu/apu nem aggódik, hogy akár egy évre is lesittelhetik?
2016. jan. 21. 19:29
 10/10 anonim ***** válasza:
ezt sehogy, a sirast "meg tanulo vagyok nincs meg keresetem, most fordult elösszor ilyen velem csak." majd a bironak kell eloadni, akkor meguszod egy felfuggesztettel. meg persze egy jo zsiros birsag
2016. ápr. 1. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!