8 napon túl gyógyuló sérüléssel járó közlekedési baleset okozásáért milyen büntetés jár?
Sziasztok!
2 éve történt velem egy baleset, melynek során a másik autó utasai 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek - az öv miatt csontjaik törtek. A felelősséget akkor a helyszínen nem tudták megállapítani, 2 év után a szakértői vélemény alapján mindkét fél vétett, viszont a baleset okozása engem terhel, így a megismert információkra hivatkozva a felelősséget elvállaltam, beismerő vallomást tettem. Ittasság nem történt semelyik fél részéről sem, a helyszínen a jogosítványt senkitől nem vették el, mind a másik féllel, mind a hatósággal együttműködő voltam. A kérdésem főként arra vonatkozna, hogy mindenféleképpen kell számolnom utólagos jogosítvány elvétellel? Laikusként furcsának hatna hogy két éven át vezethetek, majd egyszer csak azt mondják hogy állj, továbbá a fő problémám az, hogy a munkaköröm nagyon speciális, más szakmával nem lehet helyettesíteni, viszont járnom kell hozzá az országot, évi több tíz ezer km-t vezetek, aminek nélkülözhetetlen feltétele a vezetői engedély, a baleset óta is mentem több mint 100 ezer kilométert, baleset és bárminemű szabályszegésmentesen - figyelembe veszi ezt a bíróság, lehet méltányosságot kérni, hogy a jogosítvány elvételt más büntetéssel helyettesítsék? Illetve időközben szereztem a B-n kívül más kategóriákra is jogosultságot, készülve a legrosszabbra a mobilitásom megőrzése céljából, ha minden kötél szakad reális, hogy csak arra a kategóriára tiltsanak el, amellye a balesetet okoztam?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ha nem dolgoznál, drogoznál és ittasan vezettél volna a magyar jogot ismerve még ők fizetnének neked mert meghurcoltak. Azt is figyelembe kell venni, hogy a gyakori egy rögtön ítélő társaság, tehát "ne vezess mert megölsz engem vagy bárkim" c. szöveg várható.
Igen, sajnos elvehetik így a jogsid. Ügyvéded nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!