Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magánvádas eljárással feljelen...

Magánvádas eljárással feljelentettek, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Kaptam egy idézést büntetőügyben ami szerint egy az utcánkban lakó ember feljelentett zaklatásért.

Összeszólalkoztunk, majd otromba megjegyzést tett gyógyíthatatlan betegségemre, ezt követően meglöktem a vállánál. Nem esett el, nem ütötte meg magát semmi baja nem esett. Meglepődött, ezzel vége is lett a szóváltásnak.

Ez kb. fél éve történt, a héten kaptam az idézést. Mire számíthatok egy ilyen ügyben, mire kell felkészülni? Soha nem jártam még bíróságon, semmi ügyem nem volt ez előtt. Teljesen tanácstalan vagyok. Ügyvédet kerítek amint csak lehet, addig esetleg valami tanács? Volt esetleg valaki hasonló helyzetben?

2016. jan. 15. 17:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mondom, hogy nemcsak a joghoz nem értesz, de olvasni sem tudsz. Az első válaszomban (#3) írtam, hogy a könnyű testi sértés a magánvádas, mi más is kerülhetne szóba a kérésben írt vállonlökéstől, tán életveszély?

A "bíró nyomoz"-t meg tedd el az életművedbe, Angyal Pál már kezd elhomályosodni tőled.

Itt is befejeztem a társalgást veled, szánalmas vagy, sajnálom azokat a jóhiszemű kérdezőket, akiket félrevezetsz az ostoba kontárkodásoddal.

2016. jan. 17. 08:17
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

A testi sértéssel kapcsolatban általánosságban válaszoltam, nem erre a helyzetre vonatkoztatva, de sajnálatos, hogy ezt külön is hangsúlyozni kényszerülök.

Adott ügyben ha egy bíró nem nyomoz, az már régen rossz.

2016. jan. 17. 09:11
 13/20 anonim ***** válasza:
Először személyes meghallgatás lesz. Ha a feljelentő nem vonja vissza a feljelentést, akkor megy tovább egy büntető bírához, ahol aztán megkezdődik a bizonyítási eljárás l. A feljelentő fogja képviselni a vádat. Neki kell bizonyítania, hogy megtörtént a bűncselekmény. De ez majd pár hónap múlva lesz csak. Persze a személyes meghallgatáson dönthet úgy is a feljelentő, hogy visszavonja,ilyenkor megszűnik az eljárás.
2016. jan. 17. 09:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Ügyvéd ilyenkor még felesleges, ha esetleg nem vonja vissza a feljelentést, a következő tárgyalásra érdemes valakit felkeresned. Egyebkent belenezhetsz az aktába, felfogadasi idoben. Le is masolhatod,lefotozhatod.

Előző voltam

2016. jan. 17. 09:25
 15/20 anonim ***** válasza:

a két veszekedő hozzászóló szánalmasan gyerekes, hiába akarnak nagyon okosnak tűnni mindketten.

a tárgyalóteremben is ezt a stílust nyomjátok, vagy a munkahelyeteken? mint két óvodás, komolyan!

anyucinak szóltatok már, hogy valaki csúny dolgokat írkált nektek a neten?

2016. jan. 17. 10:36
 16/20 anonim ***** válasza:

Mert veled aztán ki van a vízből, mi?

Nem a magánvádas eljárásra kiváncsi a kérdező, hanem tanácsot kér.

Az általa leírtak alapján még azt sem tudni, hogy miért citálják.

Ami valószinű:

Tekintve, hogy a magánvád illetékköteles, a "sértett" birtokában nyilván van olyan bizonyíték, amellyel többé-kevésbé alá tudja támasztani a feljelentésében foglaltakat. Ez lehet tanú, kép vagy hangfelvétel.

Ami nem tanácsos: Ügyvédet fogadni. Mert az egyrészt többe kerülne, mint a várható hátrány, másrészt, elképzelhető, hogy felesleges. Ha a "sértett" tud bizonyítani, azért, ha nem, akkor meg azért.

A leírtak alapján ez egy enyhe pénzbirságra fut ki, ha a magánvádló vádja megáll. Plusz a perköltség, amely kb. úgy 25-30 rugó lehet.

Ügyvéd ezt nem vállalja be 50 000 Ft alatt.

Azt kell kideríteni, hogy milyen bizonyítékok vannak a "sértett" birtokában és annak tükrében lehet lépni.

2016. jan. 17. 11:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Kint, igen. Ugyanis az előző oldalon már kapott tőlem választ, és pontosan ez volt az általam leírtak lényege: hogy van-e bizonyíték, vagy sem.

Ennél fontosabb jelenleg nincs az ügyben, nem lehet továbblépni.

Ha a kérdező majd reagál, akkor lehet folytatni, addig nincs értelme.

Az általad képviselt cicaharcba pedig nem megyek bele, hiába dobtad fel a labdát.

2016. jan. 17. 14:04
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Na hát akkor te csak ne vitézkedj, nem vagy te egy Modestinvs, ha viszontkeresetet ajánlgatsz neki.
2016. jan. 17. 14:07
 19/20 anonim ***** válasza:

jézusom, ez már nagyon gáz, mire fel ez a flegma okoskodás?

nem a szavakon kéne lovagolni, nem lehet mindenki jogász, de nem is kell!

a lényeg érthető a válaszából, de akinek annyi a célja, h kötekedjen, az bármibe bele tud kötni.

2016. jan. 17. 14:23
 20/20 anonim ***** válasza:

"a tárgyalóteremben is ezt a stílust nyomjátok, vagy a munkahelyeteken? mint két óvodás, komolyan! "

Robinka biztos nem, mert a tárgyalóterembebn a takarítónak nincs felszólalási joga. Ha nem tűnt volna fel, engem épp az háborít fel, hogy ez a Mekk mester a jóhiszemű kérdezőt vezeti félre a hülyeségeivel (egyébként minden jogi topicban). Aztán, ha lebőg, akkor hol olyat tulajdonít nekem, amit nem én írtam, hol meg úgy csinál, mintha ő írta volna azt, amit én, és én, amit ő. Persze én is hülye vagyok, hogy ilyennel vitatkozom, be is fejezem, írjátok csak a hülyeségeket, azt majd pofára estek.

2016. jan. 17. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!