Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » IPhone 6 klónt adtak el nekem...

IPhone 6 klónt adtak el nekem rendes iPhone-nak kiadva a Jófogáson. Van értelme feljelentést tenni?

Figyelt kérdés

Jófogáson volt hirdetve iPhone 6, nem irreálisan alacsony áron, igy hát nem is gyanakodtam. Küldött nekem képeket, sőt videót is a működéséről. Ő nem tudta átadni, ezért egy ismerősével küldette el nekem a telefont. Mikor találkoztunk megnéztem, hogy benne van-e a dobozban, de ugy tüzetesen nem kezdtem el nyomkodni, hisz videón láttam, hogy működik.

Itthon vettem észre, hogy csak klón.

Amik rendelkezésre állnak:

Jófogásos beszélgetés, ahol írta, hogy jó, küldte a képeket, videókat.

Illetve az édesanyja telefonszáma.

Van értelme feljelentést tennem, van esély rá, hogy megtalálják és visszakapom pénzem?

Válaszokat előre is köszönöm.

2016. jan. 3. 19:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Ha megvan az anyja száma, akkor magyarázd el neki (hogy meg is értse) hogy utalják vissza a pénzt, te meg küldöd a telót, de hajlandóság hiányában, ködösítés esetén már holnap mész feljelentést tenni. De nem csodálnám, ha lepattintana a pitsába, nyilván még adás-vételi sincs.

Egyébként megértem a somolygókat: mindenhol azt ugatják, hogy a személyes átvétel a nyerő, de az ájfónosnak ilyenkor már jojózik a szeme és nem ismeri fel az androidot :)

2016. jan. 3. 23:27
 22/25 A kérdező kommentje:

adás-vételit szerettem volna írni, de mivel ő nem tudta hozni, így elmaradt. Igazából már több, mint 1 hónapja keresem az igazit, és most örültem, hogy végre közel van.. már alig vártam, hogy megkapjam mielőtt más elviszi.

Egyébként eldöntöttem, holnap bemegyek a rendőrségre, hátha tudnak tenni valamit.

2016. jan. 3. 23:29
 23/25 anonim ***** válasza:
Az meg a másik, hogy ilyen értékű elektronikai cikket óriási kockázat érvényes garancia nélkül megvenni, mert gondolom az sem volt rá.
2016. jan. 4. 00:13
 24/25 anonim ***** válasza:

Ha már úgyis ott voltál személyesen semmiből nem tartott volna egy imei check és már ki is derül, hogy kamu.

Ez kb 1 perc.

A feljelentéshez vigyél magaddal minden adatot amit tudsz.

Bár személyesen be se kell menni, csak írsz egy emailt a kerületi rendőrkapitányságnak és ők hivatalból kötelesek eljárást indítani. Megspórolsz egy rakás időt, hogyha az emailhez eleve csatolod a rendelkezésedre álló doksikat, adatokat.

2016. jan. 4. 02:05
 25/25 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott az is, hogy mikor találkoztunk rejtett számról hívott, és ezt a rendőrség talán le tudja kérni a szolgáltatótól, hogy kinek a nevén van a szám és meglehet az emberünk.
2016. jan. 4. 02:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!