IPhone 6 klónt adtak el nekem rendes iPhone-nak kiadva a Jófogáson. Van értelme feljelentést tenni?
Jófogáson volt hirdetve iPhone 6, nem irreálisan alacsony áron, igy hát nem is gyanakodtam. Küldött nekem képeket, sőt videót is a működéséről. Ő nem tudta átadni, ezért egy ismerősével küldette el nekem a telefont. Mikor találkoztunk megnéztem, hogy benne van-e a dobozban, de ugy tüzetesen nem kezdtem el nyomkodni, hisz videón láttam, hogy működik.
Itthon vettem észre, hogy csak klón.
Amik rendelkezésre állnak:
Jófogásos beszélgetés, ahol írta, hogy jó, küldte a képeket, videókat.
Illetve az édesanyja telefonszáma.
Van értelme feljelentést tennem, van esély rá, hogy megtalálják és visszakapom pénzem?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ha megvan az anyja száma, akkor magyarázd el neki (hogy meg is értse) hogy utalják vissza a pénzt, te meg küldöd a telót, de hajlandóság hiányában, ködösítés esetén már holnap mész feljelentést tenni. De nem csodálnám, ha lepattintana a pitsába, nyilván még adás-vételi sincs.
Egyébként megértem a somolygókat: mindenhol azt ugatják, hogy a személyes átvétel a nyerő, de az ájfónosnak ilyenkor már jojózik a szeme és nem ismeri fel az androidot :)
adás-vételit szerettem volna írni, de mivel ő nem tudta hozni, így elmaradt. Igazából már több, mint 1 hónapja keresem az igazit, és most örültem, hogy végre közel van.. már alig vártam, hogy megkapjam mielőtt más elviszi.
Egyébként eldöntöttem, holnap bemegyek a rendőrségre, hátha tudnak tenni valamit.
Ha már úgyis ott voltál személyesen semmiből nem tartott volna egy imei check és már ki is derül, hogy kamu.
Ez kb 1 perc.
A feljelentéshez vigyél magaddal minden adatot amit tudsz.
Bár személyesen be se kell menni, csak írsz egy emailt a kerületi rendőrkapitányságnak és ők hivatalból kötelesek eljárást indítani. Megspórolsz egy rakás időt, hogyha az emailhez eleve csatolod a rendelkezésedre álló doksikat, adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!