Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » IPhone 6 klónt adtak el nekem...

IPhone 6 klónt adtak el nekem rendes iPhone-nak kiadva a Jófogáson. Van értelme feljelentést tenni?

Figyelt kérdés

Jófogáson volt hirdetve iPhone 6, nem irreálisan alacsony áron, igy hát nem is gyanakodtam. Küldött nekem képeket, sőt videót is a működéséről. Ő nem tudta átadni, ezért egy ismerősével küldette el nekem a telefont. Mikor találkoztunk megnéztem, hogy benne van-e a dobozban, de ugy tüzetesen nem kezdtem el nyomkodni, hisz videón láttam, hogy működik.

Itthon vettem észre, hogy csak klón.

Amik rendelkezésre állnak:

Jófogásos beszélgetés, ahol írta, hogy jó, küldte a képeket, videókat.

Illetve az édesanyja telefonszáma.

Van értelme feljelentést tennem, van esély rá, hogy megtalálják és visszakapom pénzem?

Válaszokat előre is köszönöm.

2016. jan. 3. 19:51
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hát az a lényeg, hogy teljesen ugyanaz kivülről mint az eredeti. Valamint belülről és ugy működik, csak ha jobban beleásod magad, jössz rá, hogy egy android fut alatta, csak a kinézete iOS.
2016. jan. 3. 20:26
 12/25 anonim ***** válasza:
9%
Miért klón? Android van rajta? Amúgy nem tudsz mit tenni, mert megkaptad amit megrendeltél.
2016. jan. 3. 20:27
 13/25 A kérdező kommentje:

#10:

De én nem tudom a telefonszámát. Jófogáson írtam neki üzenetet, de persze nem válaszolt.

2016. jan. 3. 20:27
 14/25 A kérdező kommentje:

#12:

Nem azt kaptam. A hirdetésben iPhone 6 szerepelt. Szép külsővel és jó műszaki állapottal. Erre egy andoridos iOS kinézetű telefon, ami ráadásul a sim kártyát sem ismeri fel.

2016. jan. 3. 20:28
 15/25 anonim ***** válasza:
Rendőrségre kell menni!
2016. jan. 3. 20:33
 16/25 anonim ***** válasza:
3%
Azt értem hogy nem azt kaptad, viszont a hirdetésben nem szerepelt olyan ami ne illene rá.
2016. jan. 3. 20:34
 17/25 A kérdező kommentje:
De az, hogy iPhone 6, mivel ez nem az. Az, hogy kártyafüggetlen, mikor nem is ismer fel sim kártyát.
2016. jan. 3. 20:50
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen szarokat nem szabad megvenni. Megérdemelted.
2016. jan. 3. 20:59
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Utólag már én sem dobnék ki az ablakon 120ezer forintot. A kérdésem, hogy van-e értelme feljelenteni szerintetek, vagy csak az időmet pazarlom vele? Valakivel történt-e hasonló és neki hogy végződött?
2016. jan. 3. 21:04
 20/25 anonim ***** válasza:
83%
Igen, csalás miatt tehetsz feljelentést. Ha írtatok adásvételit, polgári pert is indíthatsz. Ha meg bármiféle papír nélkül képes voltál ennyi pénzt kiadni, akkor bocs a kifejezésért, de tökkelütött vagy.
2016. jan. 3. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!