Ilyen esetben létezik más megoldás, vagy csak polgári házasság?
Barátom 2,5 éve jött Magyarországra nyelvtanfolyamra, de közben találkoztunk és az országot is megszerette, úgyhogy maradt. Viszont most nem kapta meg a tartózkodási engedély hosszabbítását, röviden arra hivatkozva, hogy már tanult is nyelvet eleget, és ha 8 napon belül nem áll elő valamivel, akkor 30 napon belül vissza kell mennie Szaudiba.
a bevándorlásinál azt mondták neki, hogy ha business vízumra jelentkezne vagy menekültnek, azt se fogadnák el.
meghívólevelet nem akarok neki, mert az csak ideiglenes, meg az én felelősségem ha bármi történik.
Valakinek egyéb ötlet? semmiképp se szeretném hogy visszamenjen. Ha összeházasodunk akkor maradhat, ugye?
nem vagyok az a bemutatós típus.
hozzámennék, ha nincs más lehetőség arra hogy maradjon. én csak vele szeretnék lenni, a kapcsolatunk stabil, szóval miért ne.
miért kérdőjeleznék meg a valódiságát? több hónapja együtt vagyunk, szinte együtt is élünk, szomszédok és több tucat kép ezt tanúsítani is tudják. nem kamu vagy érdekházasság lenne. bár szerintem az érdekházasságot se büntetik.
te mit tanácsolsz?
Ha hozzámegyek ahhoz akit szeretek, azért hogy együtt lehessünk az nem érdekházasság.
az érdekházasság célja a joggal való visszaélés és a tartózkodási engedély megszerzése, amit úgy követnek hogy anyagi támogatást ad a külföldi, és nem élnek házassági közösségben.
egyébként egyházi házasságon már fél éve gondolkoztunk, amit tudnánk is bizonyítani ha valaki érdekházasságnak vélné.
azért kérdőjelezik meg, mert hirtelen pont az után házasodtok össze, hogy el kéne mennie
amúgy dolgoztam a BÁH-ban, ha azóta is hasonló a gyakorlat, akkor tuti nem kap tartózkodásit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!