Most akkor kirakhat anyós? Akár utcára is?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nemrégiben az egész ingatlan a nevére került ajándékozás útján, s ebben az ingatlanban én, a párom, a párom tesója és az ő párja, valamint a nagyapjuk él, tehát 5-én vagyunk. Anyós 200 kilométerre lakik innen. Ma kaptunk mindannyian egy-egy ügyvédi felszólítást, hogy fizessünk december 30-ig 30 ezer forintot fejenként, a nagypapának nem kell. Bérleti szerződés nincs. Nekem ez a tartózkodási helyem papíron, a többieknek állandó lakcíme, kivéve a sógorjelöltemet, aki másik településre van bejelentve. Múlt hónapban négyen fizettük ki a 110 ezer forintra rugó számlákat, ami anyósnak is elég kellene, hogy legyen, mert amikor napokat/heteket itt van, akkor maxon nyomja a gázt, a villany egész nap, egész éjjel ég. Nem beszélve az egy órás zuhanyzásról...Szóval, szerződés abszolút nincs, se lakáshasználati díjról, sem bérleti díjról. Ilyenkor is kitehet?2015. dec. 11. 16:13
31/32 anonim válasza:
#30: Nem. Ha valakit egyszer beengedtél a lakásodba, az nem azt jelenti, hogy örök életére ott maradhat, ha akar.
32/32 anonim válasza:
Valóban, a kényszer kijelentés nem működik ebben az esetben, viszont van olyan, hogy ingatlan kiürítési per.
Hosszadalmas, macerás, de beválik.
(#30: Gondolj csak bele, a bankok is kiteszik hiteltartozás miatt végrehajtás során az embereket, hiába vannak oda bejelentve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!