A nagymamám orvos, van pecsétje, minden teljesen szabályos, csak ilyen rózsaszín orvosi receptre irja nekem az igazolást, de a kedves osztályfőnököm nem fogadja el a nagyi igazolását. Megteheti ezt az oföm?
19-es. Ez nem az Orvosi Kamara (MOK), honlapja hanem a MESZK honlapja! Nem nővérekről, hanem orvosokról beszélünk.
A kollégának üzenem, hogy kezdjen kamarai tagsági díjat fizetni, mert hatalmas elmaradása lehet, mert MEGINT kötelező! Anélkül működési nyilvántartásba sem vesznek.
Akkor tételezzük fel, hogy beteg a gyerekem, én, mint orvos gyógyszerelhetem és kúrálhatom otthon hiszen pro familia tudok neki gyógyszert rendelni, de azt már nem rendelhetem el, hogy egy hétig otthon marad, mert beteg, hanem el kell zarándokolni gyermekorvos kollégához? Hát azért ez így elég viccesen hangzik, habár lehet, hogy igaz, nincs gyerekem szóval még egyszer nem próbáltam igazolást kiállítani.
#22:
Nem tudom, honnan veszed ezt a butaságot. A pecsét az orvosi diplomához jár, és nem kell visszaadni sem nyugdíjazáskor, sem máskor. Pro Familia élete végéig írhat fel receptet az orvos (tehát a nagymama igenis felírhat az unokájának), akkor is, ha életében 1 percet sem praktizált (tehát pl. ha elméleti kutatóként dolgozott 40 évet).
Igazolást is adhat ellenőrzőbe, és le is pecsételheti, ha akarja. Az már érdekesebb kérdés, hogy ez orvosi igazolásnak minősül-e, mivel ugye a gyerek nem járt hivatalos orvosi rendelésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!