A nagymamám orvos, van pecsétje, minden teljesen szabályos, csak ilyen rózsaszín orvosi receptre irja nekem az igazolást, de a kedves osztályfőnököm nem fogadja el a nagyi igazolását. Megteheti ezt az oföm?
"Már NEM praktizál, nincs orvosi státuszban."
A kérdés nem arra vonatkozott, hogy a nagyi adhat-e igazolást, hanem arra, hogy az osztályfőnöknek el kell-e azt fogadnia. A válasz igen, ha az igazolás alakilag megfelel a házirendben foglaltaknak. Az osztályfőnöknek nem kötelezettsége, és lehetősége sincs rá, hogy megvizsgálja, hogy a pecséthez tartozó orvos aktív tagja-e a kamarának, jogosult-e bármilyen gyógyító tevékenysége folytatni, vagy sem. Ha a tanuló orvosi bélyegzővel, orvos aláírásával ellátott, formailag megfelelő igazolást visz, azt el kell fogadni.
Hogy jogosult-e a nagyi igazolni, vagy sem, azt mi nem fogjuk eldönteni, te sem, én sem.
Ennyi ostoba, hozzá nem értő hozzászólót még nem láttam kérdésnél. Egyrészt, szinte minden magyar orvos tagja az Orvosi Kamarának, mert anélkül nem lehet praktizálni, a nagyi szinte biztosan tag, mert neki a tagság teljesen ingyenes, mert ha jól értem elmúlt hetven éves, és hülye lenne nem tagnak lenni, mert így ingyen jár neki az Orvosok Lapja és a MOK tagsági kártyával elérhető kedvezmények. Tehát a nagyi tag. De ha nem lenne tag, az unokájának akkor is írhatna orvosi igazolást, mert CSALÁDTAGNAK és saját magunknak (pro familia, pro me)minden orvos írhat szinte mindent. Az osztályfőnök az igazolást akkor nem fogadhatja el, ha formailag nem jó. Például, ha ellenőrzőbe kellene íratni. Összességében egy tanárnak semmi joga sincsen orvosi véleményt megkérdőjelezni, alapnyilvántartásban lévő orvos (van pecsétje) pedig kezelheti a saját családtagjait, minden további nélkül.
Megjegyzem nem kicsit akadnék ki, ha egy tanár belekontárkodna a munkámba és nem fogadna el bármit, amin rajta van a pecsétem. Ő az orvos vagy én?!
"Hogyan lehet kilépni a kamarából?
2011. április 01-től kötelező a kamarai tagság. Abban az esetben, ha nem az egészségügyben dolgozik a továbbiakban, vagy véglegesen nyugállományba vonul, akkor azt az illetékes területi (megyei) szervezetnél írásban kell bejelentenie."
Mi a teendőm, ha nyugdíjba vonultam?
Minden esetben, ha megszűnik a munkaviszonya, 15 napon belül be kell jelentenie azt írásos formában az illetékes Megyei Területi Szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!