Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nagymamám orvos, van pecsétj...

A nagymamám orvos, van pecsétje, minden teljesen szabályos, csak ilyen rózsaszín orvosi receptre irja nekem az igazolást, de a kedves osztályfőnököm nem fogadja el a nagyi igazolását. Megteheti ezt az oföm?

Figyelt kérdés
Nem találtam jobb kategóriát a kérdéshez.

2015. nov. 26. 19:36
1 2 3
 11/23 Andizsuzsi ***** válasza:
17%
Megnézed az iskola házirendjében, hogy milyen módon kell igazolni a hiányzást. Esélyes, hogy ellenőrzőben. Ahhoz, hogy az orvos a nagyid-e, vagy más, senkinek sincs köze. Az egészen biztosan nincs benn a házirendben, hogy az igazolást kiadó orvos nem lehet a rokonod :)
2015. nov. 27. 04:59
 12/23 A kérdező kommentje:
Jeeszus micsoda törvényeket hágok meg hébe-hóba :D első dolgom lesz hogy feljelentem a nagyit ;)
2015. nov. 27. 06:21
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
#11: Már NEM praktizál, nincs orvosi státuszban.
2015. nov. 27. 07:53
 14/23 Andizsuzsi ***** válasza:
12%

"Már NEM praktizál, nincs orvosi státuszban."

A kérdés nem arra vonatkozott, hogy a nagyi adhat-e igazolást, hanem arra, hogy az osztályfőnöknek el kell-e azt fogadnia. A válasz igen, ha az igazolás alakilag megfelel a házirendben foglaltaknak. Az osztályfőnöknek nem kötelezettsége, és lehetősége sincs rá, hogy megvizsgálja, hogy a pecséthez tartozó orvos aktív tagja-e a kamarának, jogosult-e bármilyen gyógyító tevékenysége folytatni, vagy sem. Ha a tanuló orvosi bélyegzővel, orvos aláírásával ellátott, formailag megfelelő igazolást visz, azt el kell fogadni.

Hogy jogosult-e a nagyi igazolni, vagy sem, azt mi nem fogjuk eldönteni, te sem, én sem.

2015. nov. 27. 09:50
 15/23 anonim ***** válasza:
94%
Tévedsz, Utolsó. Ha jogos kétely merül fel arra vonatkozóan, hogy érvényes-e az igazolás, akkor azt megvizsgálhatja az iskola. Ha a házirendben az van, hogy csak orvos adhat igazolást a vázolt esetben, és az osztályfőnök és más tudja, hogy nagyinak már nincs praxisjoga, akkor - kb. mint a bíróságok esetében - mint köztudomású tény alapján mondhatja, hogy érvénytelen az igazolás, mert nem jogosulttól származik. Orvosi igazolást, praktizáló orvos adhat.
2015. nov. 27. 17:52
 16/23 Andizsuzsi ***** válasza:
10%
Szőrszálat hasogatsz, mégha elméletileg igazad is van. Az osztályfőnök nagy valószínőséggel sem a nagyi orvosi pecsét számát, sem az aláírását nem ismeri, sem azt, hogy kérdezőnek ki a háziorvosa, annak mi a pecsétszáma. Miért merülne fel benne bármilyen kétely?
2015. nov. 27. 19:39
 17/23 anonim ***** válasza:
27%

Ennyi ostoba, hozzá nem értő hozzászólót még nem láttam kérdésnél. Egyrészt, szinte minden magyar orvos tagja az Orvosi Kamarának, mert anélkül nem lehet praktizálni, a nagyi szinte biztosan tag, mert neki a tagság teljesen ingyenes, mert ha jól értem elmúlt hetven éves, és hülye lenne nem tagnak lenni, mert így ingyen jár neki az Orvosok Lapja és a MOK tagsági kártyával elérhető kedvezmények. Tehát a nagyi tag. De ha nem lenne tag, az unokájának akkor is írhatna orvosi igazolást, mert CSALÁDTAGNAK és saját magunknak (pro familia, pro me)minden orvos írhat szinte mindent. Az osztályfőnök az igazolást akkor nem fogadhatja el, ha formailag nem jó. Például, ha ellenőrzőbe kellene íratni. Összességében egy tanárnak semmi joga sincsen orvosi véleményt megkérdőjelezni, alapnyilvántartásban lévő orvos (van pecsétje) pedig kezelheti a saját családtagjait, minden további nélkül.

Megjegyzem nem kicsit akadnék ki, ha egy tanár belekontárkodna a munkámba és nem fogadna el bármit, amin rajta van a pecsétem. Ő az orvos vagy én?!

2015. nov. 28. 18:13
 18/23 anonim ***** válasza:
71%
Ne kamuzz 17-eske.
2015. nov. 28. 18:46
 19/23 anonim ***** válasza:
81%

"Hogyan lehet kilépni a kamarából?

2011. április 01-től kötelező a kamarai tagság. Abban az esetben, ha nem az egészségügyben dolgozik a továbbiakban, vagy véglegesen nyugállományba vonul, akkor azt az illetékes területi (megyei) szervezetnél írásban kell bejelentenie."

Mi a teendőm, ha nyugdíjba vonultam?

Minden esetben, ha megszűnik a munkaviszonya, 15 napon belül be kell jelentenie azt írásos formában az illetékes Megyei Területi Szervezetnek.

[link]

2015. nov. 28. 18:51
 20/23 anonim ***** válasza:
93%
Orvos vagyok. Igazolást akkor adhat az orvos, ha praktizál, és az illető igazolhatóan megjelent a rendelésen (tehát pl. szerepel a rendelő adott napi nyilvántartásában is). Orvosi igazolást az erre szolgáló formanyomtatványon (tehát nem recepten), illetve ellenőrzőbe lehet adni (ekkor az osztályfőnök jogosult ennek eredetiségét ellenőrizni). Tehát ha a nagymamád nem praktizál, akkor orvosi igazolást nem adhat, az igazolása szülői igazolásnak minősül (azt, hogy itt hány nap engedhető meg, arról az iskolai házirend rendelkezik). A kamarai tagság már rég nem kötelező, de esetünkben telejsen lényegtelen, hogy tagja-e a nagyi a kamarának. Attól hogy nyugdíjas, attól viszont még orvos marad (tehát a 10-es hozzászólónak sincs igaza), csak nem praktizál. Pro familia csak receptet lehet írni (abból sem mindent, csak olyat, ami nem szakorvosi kompetencia). Tehát pro familia receptet pl. írhatna neked, orvosi igazolást viszont nem. Szülői igazolást igen.
2015. nov. 28. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!