Elmulasztottam tanúként megjelenni egy bírósági tárgyaláson. Milyen következményei lehetnek?
Az egyik ismerősöm is pont így járt mint te.
Ő írt egy levelet, hogy: Tisztelt bíróság ! A megadott időpontban külföldön tartózkodtam, ahonnan anyagi okok miatt, nem tudtam hazajönni, és ez által az adott időpontban a Bírósági tárgyaláson sem részt venni, mint tanú.
#3 Es bejött, elfogadtak?
Hat kerdezö, vmit nagyon sürgösen ki kell talalnod ami elfogadhato, drukkolok neked h meguszd:)
"#3 Es bejött, elfogadtak?"
Mivel a kedves 3-as ezt már nem válaszolta meg, ezért arra következtetek, hogy nem fogadták el. Nem csak mondani kell, hanem alá is támasztani bizonyítékokkal. Ha nem tudod mivel igazolni, hogy pl. külföldön voltál, akkor megbüntetnek.
De azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a későbbiekben, kérlek mindenképp tájékoztass minket róla kérdező. Plusz hátha tudunk segíteni.
Nem tudom, hogy azóta értesítetted-e a bíróságot, viszont ami következménye lehet egyébként, hogy 1. rendbírságot szabnak ki. 2. elővezetnek a legközelebbi tárgyalásra, ami nem lesz olcsó.:)
Viszont ha nem olyan fontos a megjelenésed, érdemben nem nélkülözhetetlen a vallomásod, akkor az is elképzelhető, hogy nem lesz szükséges újra idézni.
Viszont mindenképpen jelezni kell a bíróság felé, hogy miért nem jelentél meg!
Bár a következmények, illetve a teendők mind le vannak ám írva az idézésedben is, csak el kéne olvasni...:)
Orvosi igazolást kértem, el is küldtem a bíróságnak.
Most bízom a legjobbakban, hogy olcsón megúszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!