Mi tehetek bírósági idézéssel szemben?
Figyelt kérdés
Egy napon 2 különböző tárgyalásra idéztek be 2 különböző bíróságra. A 2 bíróság kb 350km-re van egymástól és 30 perc különbséggel kezdődik a 2 tárgyalás így lehetetlen mind a kettőn megjelennem. Írtam a bíróságnak hogy helyezzék át az időpontot de azt a választ kaptam hogy ahhoz a felperesnek és az alperesnek is közös kérvényben kell kérni. Áthelyezést is kértem mert mind a 2 bíróság illetékes de azt is elutasították. Mit tehetek most. Véleményem szerint amelyiken nem jelenek meg sérülnek a jogaim.2015. okt. 30. 22:19
1/4 anonim válasza:
A korábban átvett idézést fénymásold le, és küld meg a másik bíróságnak azzal, hogy a tárgyaláson önhibádon kívül nem tudsz megjelenni, mert ugyanabban az időpontban másik tárgyaláson kell megjelenned, és oda előbb kaptál idézést. Ezután nem bírságolhatnak meg, ha kellesz, majd kapsz új idézést.
2/4 A kérdező kommentje:
Megtettem és azt a választ kaptam, hogy az idézés szerinti időpontban meg lesz tartva a tárgyalás.
2015. nov. 2. 22:13
4/4 anonim válasza:
Ez a kimentés. Ezután már nem bírságolhat meg? nekem egyébktn a válaszból is ez tánik ki: meg lesz tartva a tárgyalás (de nélkülde). Majd idéznek újra, ha kellesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!