Érdemes munkaügyi perbe bocsátkozni kifizetetlen túlóra kiadatlan szabi ügyében, ha a perelendő cég a Mészáros és Mészáros Kft lenne?
Ha igazad van, nyerni fogsz.
Hagyjuk már. Hol élsz te valami tízéveseknek szóló lányregényben? A jó győz a gonosz elbukik?
Röhej.
Akkor szerintem bújj el valami barlangban, és sajnáld magad, hogy milyen hányatott a sorsod, és az egész világ mennyire ellened van.
Persze kérdés, hogy minek dolgoztál egyáltalán egy ilyen cégnél, ha ennyire vágod, hogy működik az élet. Legközelebb akkor gondold meg szerintem...
Még érdekesebb, hogy minek tetted fel a kérdést? Hogy sok együtt érző ember írását olvashasd? "Hát igazad van, semmi esélyed." Vagy szerettél volna veszekedni, beszólogatni? Utóbbi sikerült, az biztos.
Mindenesetre a bíróságok függetlenül működnek. Nem muszáj elhinni, de ez így van.
Persze, egy u.n. "tökös ügyvéd" jó-pénzért felvállalja, és még az is elképzelhető, hogy valóban meg is nyeri neked a pert.
De:
- ez az ügyvéd lehet, hogy 3x annyiban kerül, mint amennyit az összes tulóra + szabadság neked Ft-ban jelent
- attól kezdve, már csak hetek-hónapok kérdése, hogy milyen indokkal szüntetik meg a munkaviszonyodat, ami viszont annyira "jogszerű" lesz, hogy még csak nem is tudod bizonyítani, a valódi kiváltó okot...
Ezért írtam: széllel szemben pisilni lehet, de érdemes-e?
Mindenesetre a bíróságok függetlenül működnek.
Apám, te itt élsz ebben az országban és ezt a mondatot le mered írni?
Vagy most ébredtél 50 éves kómából? Átaludtad az elmúlt évtizedeket? Hát mikor működött ebben az országban egy bíróság függetlenül? Mondjuk elég csak a rendszerváltás előtti idők "népbíróságait" említeni, vagy a II. VH-s idők nyilas stb bíróságait, vésztörvényszékeit, de a gengszterváltás utáni politikai-gazdasági függelmi rendszerű bíróságokat is elég felhozni.
Pl az a bíróság, ami egy fityiszes honatya házügyeiről adóügyeiről egy nap alatt kijelentette hogy minden oké.
És még te ilyen mondatot le mersz írni?
Igen, le merek írni. De cáfold meg, konkrét esetekkel, amikor kiderült, hogy a bíróság nem független.
Tudom, hogy nem fogod, csak jössz majd egy újabb mázsa Tiborc panaszával. Értem én, hogy unatkozol, és ezért írtad ki a kérdést. Én elvagyok a kisregényeiddel.
Na ha szeretsz olvasni egy kis olvasnivaló, a folytatás magad is megtalálod:
Független-e az igazságszolgáltatás Magyarországon - I. rész: Bírók és szurkolók
De ha még több időd van olvasni ajánlom az ÉS lapszámait.
Meg ne kérdezd mi az az ÉS.
Azért lehet figyelembe kéne venned, hogy nem egy többmiliárdos közbeszerzésről, hanem ki nem fizetett túlórákról van szó.
Piti ügy miatt senki sem fog vacakolni.(az egy másik kérdés higy utánna ki leszel rúgva, de ez mindenhol így menne)
Hazánkban inkább jogszolgáltatás van, mintsem igazság, de ez csak megerősíti azt a felet, akinek bizonyítékai is vannak.
Van amit nem lehet cáfolni, de efelől már neked kell meggyőződni.
Piti ügy miatt senki sem fog vacakolni.
Ha ez így van akkor mi a helyzet azzal a 6 jogásszal akik fogadtak és örömmel vállalták volna az ügyet egészen addig amíg meg nem látták mely cég ellen megyek.
Akkor egyből "öööö sajnos sok a dolgom".
Vajon ők miért nem mentek neki a dolognak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!