Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha lenne elmaradásom a NAV-nál...

Ha lenne elmaradásom a NAV-nál, június óta tudatták volna velem?

Figyelt kérdés

Még az adóbevallás után kaptam tőlük szerelmeslevelet.

Eléggé nehéz kiigazodni rajta. Elvileg rendeztem azokat a tartozásokat, amikről ott írtak, de annyira agyon van bonyolítva táblázatokkal, lényegtelen dolgokkal, és annyira érthetetlen a szöveg, hogy már semmiben sem vagyok biztos. Próbáltam telefonon elérni őket, de a levélben egy olyan telefonszám van megadva, amire egy gép válaszol. Próbáltam a neten is keresni mail címet, telefonszámot, de ott sem találtam. Egy valamilyen oldalon tudtam személyes üzenetet küldeni. Onnan azt a választ kaptam, nem ők illetékesek a kérdésemben, de továbbítják annak, aki illetékes. Később kaptam egy "végzést" (!) ajánlott levélben. Sok időbe telt, mire a bonyolult szövegéből ki tudtam hámozni, hogy ez arra a továbbított üzenetre a válasz. Az volt benne, hogy mivel aláírásommal nem igazoltam kérésem, nem tudnak információt kiadni. Írjak nekik ajánlott levelet a kérdésemmel. Előszeretettel hivatkoztak mindenféle említett válaszukban törvényre, paragrafusokra, teljesen feleslegesen, mert ez nem érdekel, csak az érdekelt volna, van-e tartozásom. Az átláthatatlan üzeneteik miatt már feladtam.

Mivel pszichológushoz is járok, nincs éppen nagy életkedvem és eszméletlenül ki tudnak borítani az idiótaságaikkal, hogy képtelenség utolérni őket, mondják már meg, van-e tartozásom vagy nincs.

Még az adóbevallás után egy mailt kellett írnom nekik, amiben egy szkennelt dokumentumot kellett küldenem, amivel igazoltam, befizettem valamit, amit egyébként nem akartak volna elhinni, mert miért is. Persze arra a mailre sem válaszoltak, hogy rendben van, mert miért is.

Csak azt kérném, nyugtasson meg valaki, hogy ha valami elmaradásom lenne, akkor június óta ezidáig csak küldtek volna valami újabb értesítőt. Feszegessem tovább ajánlott levéllel még, tartozom-e? De arra úgyis csak egy újabb átláthatatlan, hosszú levelet küldenének, amiben paragrafusokról, törvényekről, mindenről lenne szó, csak épp arról nem, van-e elmaradásom és mennyi.

Örülnék, ha itt valaki meg tudná mondani, lehet-e úgy elmaradásom június óta, hogy nem értesítettek róla külön azóta. Köszönöm előre is, aki tud válaszolni erre a hosszúra sikeredett kérdésre!

2015. okt. 18. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, de belehet menni és megmondják, hogy van-e vagy nincs.
2015. okt. 18. 22:27
 2/5 anonim ***** válasza:

TB-s tartozás? Mert azt évente nézik meg, s október-november a fizetési határidő.

Kell a levélen olyannak lennie, hogy hátralék összege, táblázatszerűség is van hozzá.

2015. okt. 19. 14:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Ugyan már. Örülhetsz, ha másfél év után értesítenek arról, hogy mennyit kamatozott az ötforintos tartozásod, velem ezt szokták csinálni. Menj be személyesen, igen, rámegy fél nap, de más úton lehetetlen tőlük bármilyen információt kikönyörögni. Még akkor is csak azt éreztetik veled, hogy ők tesznek neked szívességet.
2015. okt. 19. 17:58
 4/5 A kérdező kommentje:

A város túlsó felén van, ha tényleg ott van, ahol gondolom. De van egy másik hely is, ami szintén a város túlsó fele, lehet oda kéne menni. Lehet, rossz helyre megyek, és utána még egy napom rá fog menni. Emiatt vegyek ki szabadságot?

Annyira agyonbonyolítják ezt az egészet.

2015. okt. 27. 16:47
 5/5 A kérdező kommentje:

A NAV- ot miért nem rakják helyre? Mi van, ha egy állampolgár pszichológusi, pszichiátriai kezelés alatt áll, vagy az alatt kéne állnia, olyan állapotban van, és éppen majdnem ki akarta nyírni magát, és akkor kap egy átláthatatlan levelet a 4673. törvény 2563. paragrafusáról, meg a 232. határozatra hivatkozva, amiből semmit nem ért, és utána tényleg ki is nyírja magát? Mert ilyen simán megtörténhet.

Beláthatatlan következményei lehetnek a NAV agyonbonyolított rendszerének. Iskolában nem oktatják a hivatalos ügyekkel kapcsolatos ismereteket (pl. mi az az adónem), otthon családtól nem mindenki tanulhatja meg, barátoktól sem feltétlen, mert esetleg nincsenek barátai vagy nincs, akihez forduljon.

Közismert, hogy milyen sok lelkibeteg, lelkileg sérült, depressziós, öngyilkosság szélén álló ember van, akiknek elég lehet egy apróság, és hülyeséget csinál.

Ezek mind közismert dolgok, tehát a NAV teljesen tudatosan követ el emberélet elleni bűncselekményeket gondatlanságból. Még csak nem is tudatlanságból.

Hivatalos levélben olyan telefonszámot adnak meg, amin az adott osztályt az ő kis apró problémáik miatt nem lehet kapcsolni.

Ezek kimerítik a gondatlanságból elkövetett emberölés kísérletének fogalmát. (Ha van ilyen.)

Érdekes, hogy az öngyilkosság szélén álló emberek pénze ugyanúgy kell a TB-hez az államnak, de nem biztosítanak megfelelő pszichológusi, pszichiátriai ellátást. Egy emberélettel több vagy kevesebb, tök mindegy.

Örülök, hogy támogatást kap mindenki, még a friss házasok is a lakásvásárláshoz, csak az nem, akinek leginkább szüksége lenne rá.

Azóta jobban vagyok, még mielőtt valaki kétségbe esne.

2017. márc. 27. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!