Augusztus 29 miért nem "nemzeti gyásznap", ahogyan június 4?
A mohácsi csata miatt?
Szerintem is van jelentősége.
Szerintem már éppen eleget gyászoltunk mindenért.
Be kéne fejezni végre a nyavalygást.
4-es! Én is így gondolom, de ha Trianont gyászolni kell akkor a mohácsi csatát (mely során kb. 20 000 ember, vallási vezetők és maga a király is meghalt illetve Magyarország sorsa százötven évre előre eldőlt) is gyászolni kellene.
Ugyan így gyászolhatnánk november 3-át a III. piavei csata befejeződésének napját ami végzetes volt a monarchia és Magyarország számára.
Gyászolhatnánk január 14-ét is amikor elhunyt III. András magyar király.
És még sok furcsaság van a nemzeti ünnepek terén is. Az egyetlen leghosszabb ideig sikeres forradalmunk nem nemzeti ünnep (Őszirózsás forradalom) hasonlóan a Bocskai szabadságharcnak sincs ünnepnapja ami az egyetlen sikeres szabadságharcunk volt.
A november 3-ai III. piavei csatat akar össze is lehetne kötni a halottak napjaval, mivel majdnem egyidöre esik, nem?
Mivel a magyarok törtenete eleg hosszu idöre nyilik vissza, eleg sok mindent lehetne gyaszolni. Mi lenne, ha annyi gyasznap lenne, a himnusz is olyan szomoru, tiszta pesszimizmus... Jobb lenne egy optimistabb legkört kialakitani sztem, ami elöbbre vinne mindenkit. Miert nem inkabb CSAK a gyözelmeket ünnepeljük? Az összes gyasznapot meg össze lehetne vonni a naptarban egy "megemlekezö nap"-ot kijelölve, es aznap dölhetne csak ez a teveböl...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!