Nem jön a gyerektartás. Ítélet szerint június 10-én kellett volna az első gyerektartást kapnom júliusban pedig a november óta elmaradt részleteivel együtt. Hová kell bejelentenem, hogy nem fizet? Kinek vagy milyen hivatalnak kell ezt jeleznem?
Ezt a Családi kapcsolatok kategóriában jobban meg tudják válaszolni (többször olvastam erről). Próbáld ott feltenni a kérdést, kicsit másképpen.
Minden esetre addig nem hagynám találkozni a gyerekkel, ameddig ilyen surmó. Első utam ilyenkor a rendőrség és az írásos, hivatalos felszólítások lennének, majd azután újra a tárgyalás, s azután körözés és egyéb érdekességek.
Ha a végrehajtás sikertelen, tehát nincs semmi lefoglalható, árverezhető vagyona, akkor kérned kell az állam általi megelőlegezést. De úgy tudom ennek is van vmi szabálya.
Ezt találtam:
A GYERMEKTARTÁSDÍJ ÁLLAM ÁLTALI MEGELÕLEGEZÉSE AZ ALÁBBI EGYÜTTES FELTÉTELEK FENNÁLLÁSA ESETÉN LEHETSÉGES: a) a bíróság a tartásdíjat jogerõs határozatában már megállapította , és b) a gyermektartásdíj összegének behajtása ÁTMENETILEG lehetetlen, továbbá c) a gyermeket gondozó családban az egy fõre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét ( ez az összeg 2015-ben 57.000 Ft). A gyámhatóság a gyermektartásdíj behajthatatlanságát a gyermektartásdíj fizetésére kötelezett személy rendszeres jövedelmére, illetve egyéb vagyonára vezetett eredménytelen végrehajtást követõen állapítja meg. Az eredménytelen végrehajtást, illetve a végrehajtás szünetelését kimondó foglalási jegyzõkönyv hat hónapnál régebbi nem lehet. Az eredménytelen végrehajtást, illetve a végrehajtás szünetelését kimondó foglalási jegyzõkönyv hat hónapnál régebbi nem lehet. FONTOS: Nincs helye a gyermektartásdíj megelõlegezésének, ha a kötelezett a) lakóhelye olyan államban van, ahol a tartásdíj nemzetközi szerzõdés vagy viszonosság alapján nem érvényesíthetõ, vagy b) külföldi tartózkodási helye ismeretlen, vagy c) a jogosulttal közös háztartásban él. LEJÁRT TARTÁSDÍJ esetén a gyermektartásdíj megelõlegezése nincs lehetõség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!