Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csak egyházi esküvő esetén a...

Csak egyházi esküvő esetén a váláskor hogyan zajlik a vagyonmegosztás? Azért kérdezem, mivel az egyházi esküvőt nem ismeri el a polgárjog?

Figyelt kérdés
2015. okt. 12. 14:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10-es: A házassági szerződést az esetek 90%-ában a bírónők áthúzzák. Mindig találnak valami jogi csűrés csavarást.

Nagyon sok történetet hallottam már, ahol a férfi azt hitte, hogy stabilan elvédte magát, aztán a közös vagyon 90%-a a nőhöz pártolt

Egy férfi számára a válóperes ügyvédje csak azért kell, hogy (mert egyébként mindig kell!), hogy a bírónő ne tudjon hozzányúlni a házasság előtti vagyonhoz.

Eddig azt hittem, hogy lehetséges csak egyházi esküvőt kötni, de ezek szerint jobb a sima élettársi kapcsolat. Nagy kár.

"De ezek után aki megesküszik veled, azt megnézem."

Ne mutasd magad félkegyelműbbnek, mint amilyen vagy.

2015. okt. 12. 21:16
 12/20 anonim ***** válasza:
Ilyen felfogással szerintem jobb az élettársi kapcsolat. Az egyházi házasságot, meg úgy egyáltalán a házasság fogalmát is semmibe veszed, tehát így nincs sok értelme házasodni. A házasság lényege pont az, hogy egy család lesztek, ami vagyonközösséget is jelent. Ha ennyire fontosabb a pénzed, minthogy a pároddal közös életetek legyen, akkor szerintem jobb, ha nem házasodsz és nem versz át senkit.
2015. okt. 13. 09:16
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak egyházi esküvő esetén nincs válás és vagyonmegosztás sem, mivel jogilag az nem házasság.

Az általad említett válóperekre van valami bizonyítékod, hogy tényleg úgy, olyan ítélettel zajlottak le?

Csak mert tapasztalatom szerint nagyon másképp működik ez a valóóságban.

Egyébként nem te vagy, aki korábban azon problémázott, hogy nem lehet abortuszra ítélni valakit, s hogy a gonosz barátnő biztos csak a pénzére fog pályázni a gyerekkel, ezért még fogantatás előtt lemondana a gyerekről, hogy ne kelljen fizetnie?

2015. okt. 13. 15:40
 14/20 A kérdező kommentje:
Csak két femináci. Már azt hittem valódi válaszadók jöttek.
2015. okt. 14. 16:57
 15/20 anonim ***** válasza:
41%
kérdező, csak anyádok -többes számban,neked kettő van úgy látszik, csak ők válaszolnak. Fiam, nyugodj le. Üdv: Anyák
2015. okt. 14. 17:02
 16/20 A kérdező kommentje:
És egy félkegyelmű, aki te vagy.
2015. okt. 15. 16:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

T.Kérdező nem gyengén torz a személyiséged.

Szerintem jobb lenne neked egyedül, meg a jövendőbelidnek is nélküled. A gyerekről nem is beszélve, mi mindentől kímélnéd meg.

2015. okt. 22. 10:07
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem - kivételesen igaza van.

Sajnos ez egy objektív minősítés. Én is sajnálom, elég szomorú.

Én is azt tanácsolom, hogy ne legyen gyereked, és szerintem is jobb neked az élettársi kapcsolat - ha már mindenképpen kapcsolatra van szükséged. De egy pici gyereket semmiképpen ne kínozz magaddal.

2015. okt. 22. 20:06
 19/20 anonim ***** válasza:
No mi van Trololo?
2015. okt. 22. 20:46
 20/20 A kérdező kommentje:
Az te vagy. Trolololo...
2015. okt. 22. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!