Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szuleim válnak, es a vagyonmegosztas a kérdésem.34 év
utan. Hogy kell számolni, mi számíthat anyukám?
Figyelt kérdés
Sok pénzről van szo.Egy egy milliárd Forint fölötti vállalkozás,kb. 200 millió Forint értékű ingatlan es szamlapenz,értékpapírok.A penz nagy részét apukám kereste,anya velunk volt otthon par evet,utana pedig főiskolai diplomával egészségügyben dolgozott alkalmazottként.Házassági szerződés nem készült anno.Hogyan fog dönteni a bíróság?Anyukám tisztaban van vele,hogy nem fogja Mindennek a felét megkapni,de apukám szinte ki akarja semmizni.Egy lakást akar neki venni,plusz havi 100.000 forintot adni...Ezt anya kevesli,es én is azt gondolom h 34 év utan tobb jarna,tekintettel a helyzetre...Mit gondoltok?Tudom,keressen jo ügyvédet,ez eddig ok....
"Egy egy milliárd Forint fölötti vállalkozás" Ezt ki és milyen számviteli szabályok alapján számolta ki? Egyébként kevés az adat. Kaphat anyukád a leírtak alapján nagy összeget, de kaphat filléreket is.
2015. szept. 13. 07:43
2/16 anonim válasza:
Jár anyukádnak az 50% mivel nincs, és nem volt házassági szerződés, így visszamenőleg a cég nyereségéből, és a cég vagyonából, osztalékából jár neki.
2015. szept. 13. 08:25
3/16 A kérdező kommentje:
Az most nem szamit,hogy hogy lett kiszámolva sztem.A big four egyike értékelte a céget a megfelelő protokol alapján.De ez miert fontos?
2015. szept. 13. 08:31
4/16 anonim válasza:
2 Érdekes, hogy le lett nullázva az, amit számomra egy közjegyző mondott személyesen:D
2015. szept. 13. 08:57
5/16 anonim válasza:
Ha valaki tudatlan, az az ő baja, de ha terjeszti téveszméit, az már bűn.
2015. szept. 13. 09:02
6/16 anonim válasza:
A cég esetében nem tudom, mi a vonatkozó jogszabály, de az ingatlanvagyon, az ingóságok és a készpénz közös szerzemény, akkor is, ha a feleség nem dolgozott, vagy kevesebbet keresett, mint a férj.
Ám célszerű lenne felfogadni egy jó ügyvédet, itt akkora pénz forog kockán, ami megérne egy pár százezer forintos befektetést.
2015. szept. 13. 09:46
7/16 A kérdező kommentje:
Apa azzal fenyegetőzik hogy a nagyon jo ugyvedei mar kitalálta mindent,ugyhogy jobban jar har megegyeznek ebben az egy ingatlanban es a pénzben...
2015. szept. 13. 09:51
8/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy az szamit e hogy apa akarja a valast mert van vkije...
2015. szept. 13. 09:52
9/16 anonim válasza:
Általában minden közös vagyonnak számít amit a házasság alatt szereztek. Különvagyon ami már házasság előtt is megvolt, vagy ajándékba kapta az egyik szülőtől például.
Mivel a cég gondolom a rendszerváltás utáni, ezért már a házasság alatt alapították a szüleid, ezért közös tulajdon, tökmindegy kinek a nevén van. Ingatlan ugyanaz. Megjegyzem, hogy még a különvagyon cég, ingatlan haszna is közössé válik! De vagy megegyeznek békésen 50-50%-ban, vagy ügyvédcsapat, mert azért itt lehetnek buktatók, például ha a cég nem a saját nevén van meg ilyenek.
2015. szept. 13. 09:56
10/16 anonim válasza:
Nézd, ha anyukád úgy megy a tárgyalásra, hogy nincs mellette ügyvéd, akkor apukád és a "jó ügyvédje" ki fogják semmizni. Ez a saját tapasztalatom. Mindenképp szüksége van ügyvédre.
Egyébként elkeserítő, hogy 34 év házasság után, ekkora vagyon mellett, embereknek az a legnagyobb gondjuk, hogy hogy szívassák meg a másikat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!