Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha vaterán veszek valakitől...

Ha vaterán veszek valakitől egy garanciális telefont, és elromlik, hogyan tudom érvényesíteni a garanciát? Nem az én nevem van rajta, nyilván.

Figyelt kérdés
2015. okt. 11. 02:12
 1/3 Shai-Hulud ***** válasza:
Szólsz az eladónak, és az ő segítségével.
2015. okt. 11. 02:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a garancia a telefon gyári számához kötődik nem az aktuális tulajdonos személyéhez.
2015. okt. 11. 04:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Az eu-ban(de még rajta kívül is), kötelezö mindenre 2 év garanciát adni. (vicces mert magyarországon mondják, hogy ajándékba adnak két év garanciát, pedig ez kötelezö).

Szóval ha elromlik bárhol bármilyen szakszervizbe bevhieted, de kell hozzá a blokk. Nem kell áfás számla vagy ilyesmi csak egy a vásárlást igazoló blokk kell.

Amit tehetesz, hogy a vásárlást igazoló blokkrol kérsz egy fényképet, és ha azon rajta van láthatóan a telefon vásárlása, és idöpont, akkor az jó lesz bármely szakszervizbe.

Amire figyelj, hogy az eladónak legyen sok eladása már veterán, vagy ha lehet üzlet legyen. mert ök akkor nem adnak el olyat ami nem javítható. Pl vízbe esett, és a garancia nem jó rá vagy ilyesmi.

2015. okt. 11. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!