Ha szüleim elváltak, akkor én csak édesapámhoz vagy édesanyámhoz kerülhetek?
Figyelt kérdés
Mindketten eltudnának engem látni, én 16 éves vagyok, nekem semmi beleszólásom nincs? Nagyszüleimhez/Keresztszüleimhez nem mehetek?2015. okt. 5. 12:32
1/6 anonim válasza:
Ha nem tudnak a szülők megegyezni, hogy hova kerülj, akkor a bíróság fogja eldönteni, ahol természetesen meghallgatják a véleményedet, de a bíró dönti el, hogy a véleményednek (és persze apukád/anyukád/szomszédjóskabácsi véleményének) mekkora súlyt ad; az is előfordulhat, hogy mondjuk te apukádhoz szeretnél kerülni, ezt el is mondod, de mégis anyukádhoz kerülsz.
Aztán 2 év múlva, amikor betöltöd a 18-at, oda mész, ahova akarsz.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de a bíróság úgy is dönthet, hogy mondjuk egy ismerőshöz/rokonhoz kerüljek? (Még akkor is ha a szüleim amúgy eltudnának látni?
2015. okt. 5. 13:01
3/6 anonim válasza:
Dönthet úgy, de ahhoz nagyon indokolt eset kell. Az ítélet előtt mindenképp lesz környezettanulmány, és ha nem találnak kirívóan rossz körülményeket, akkor szinte biztos, hogy valamelyik szülődnek fognak odaítélni.
4/6 A kérdező kommentje:
Szóval ezesetben az nem fogja őket érdekelni, hogy én nem a szüleimhez akarok menni? :/
2015. okt. 5. 15:54
5/6 anonim válasza:
Hogy ha normálisak a szüleid, képesek gondodat viselni, csak azért mert haragszol rájuk vagy mert már most szeretnél szabadabban élni, nem fog a bíró úgy dönteni, hogy a nagymamád a nyugdíjából nehezebb körülmények között neveljen. Nem rám tartozik, de miért nem akarsz egyik szülőnél sem lenni?
6/6 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy csupán azért ,mert Te a nagyihoz akarsz, akkor a bíróság úgy fog dönteni. Ahogy feljebb írták, nyomos érv kell,hogy a családból kiemeljenek (ha ez a nagyi akkor is), bántalmazás, olyan durva lakáskörülmények, de nagyon durva kell, az nem elég,hogy nincs bent meleg-víz. Az nem lehet, hogy a bíróság dönt, de annak ellenére a szüleid megengedik, hogy a nagyinál lakj? Azért mond el a bírónak mindenesetre én azt javaslom. Ha is ítél oda nagyszülőnek, azt nyilván nem lehet valamit még is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!