Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem enged be az Édesapámhoz?

Nem enged be az Édesapámhoz?

Figyelt kérdés
Felnőtt nő vagyok 40.éves.Édesapám 71éves.Sajnos a szüleim szét mentek ,édesapámnak lett egy barátnője akivel össze költözött,ez miatt én édesapámmal rég nem találkoztam.( Voltak egyéb dolgok is ami miatt nem találkoztam vele ) Most viszont édesapám haldoklik ..szeretném meglátogatni és elköszönni tőle mert az orvosok azt mondták nincs 1hónapja már.Az a probléma hogy akivel együtt van nem enged be a házba.Sajnos nem édesapám háza hanem az élettársáé.Hívathatok rendőrt hogy engedjen be legalább elköszönni édesapámtól?
2013. febr. 18. 14:31
 1/4 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem. A saját tulajdonába azt enged be, akit akar. Sajnálom, hogy így alakult, de vele kell ebben egyezségre jutnod.
2013. febr. 18. 14:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Az öntörvénykezést javaslom. Nem hinném hogy bárki közém és a haldokló apám közé tudna állni. (egy öregasszonyról van szó, nem? told félre)
2013. febr. 18. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:

"Hívathatok rendőrt hogy engedjen be legalább elköszönni édesapámtól?"

Hívni hívhatsz akár tűzoltót is, vagy vasutast, netán postást, de mért gondolod, hogy ettől majd meggondolja magát a hölgy?

2013. febr. 18. 14:53
 4/4 anonim ***** válasza:

A lakcímkártyádon szerepel az édesapád lakcíme?

Ha szerepel, akkor hívhatsz rendőrt, hiszen be vagy jelentve. Ha nem, akkor megtilthatja az élettárs a belépést, még a rendőröknek is, ha nem állnak fenn az intézkedés magánlakásban pontjai. Így alapesetben amit leírtál erről nincs szó (életveszély, bűncselekmény elkövetése).

Az is előfordulhat, hogy ha ilyenért rendőrt hívsz akkor az idejük, és üzemanyag miatt valótlan bejelentésért megbüntetnek. Hiszen olyan ügyben kérsz segítséget, amit nem tehetnek meg, és az teljesen magánjellegű.

Próbálj beszélni az élettárssal, mond el neki, hogy szeretnél tőle elköszönni.

Mindemellett sajnállak én is, hogy ilyen emberek vannak, de a törvények azok le vannak írva, és azokat be kell tartani.

2013. febr. 18. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!