Ha én vagyok a tulajdonos a lakásomban, ahol élek, és hozzám költözött egy közeli rokon, aki nem hajlandó elmenni a kérésemre sem, hogyan küldhetem el hivatalosan?
Ahogy az első is írta, amikor nincs otthon, kicseréled a zárat, bezárod az ajtót, összepakolod a cuccát és ha jön, kiadod neki.
Előtte természetesen szólj neki, hogy ha holnapig nem költözik el, akkor ki fogod tenni a szűrét, így fair.
Ha viszont a közeli rokonnak haszonelvezete van, ő rakhat ki.
Ha be van jelentve hozzád, nem tudod ki tenni.
Ha kiskorú, szintén nem tudod kitenni.
Ha be van jelentve a lakásodba, akkor is bemégy az önkormányzat népesség-nyilvántartójához, és mint a lakás tulajdonosa, megteszed a kijelentését, azzal, hogy másik városba költözött.
Símán bevésik, hogy már nem lakik ott.
Mondjuk ez nem így van, utolsó.
arra ügyelj, hogy többé semilyen ürüggyel ne mehessen be a lakásodba, mert ha beengeded, akkor birtokon belül lesz, és nem teheted ki..a rendőrséget hiába hívod..
egyébként szép kis közeli rokon...mi jogosítja fel erre? mert valami miatt meg meri tenni..
Nemrég a szomszéd lakásnál hajnalban megjelentek a rendőrök, és majdnem elvitték a szomszédomat bilincsben. Mire hajlandók voltak megnézni a személyit, hogy ő nem az, akit keresnek.
Kiderült, hogy még a korábbi tulaj bejelentette oda az egyik távoli rokonát, és azóta is ott volt az állandó bejelentett lakcíme.
Ezek után a szomszéd bement az okmányokkal az önkormányzathoz, és minden bonyodalom nélkül kivezették a szomszéd által nem is ismert személy lakcímét onnét.
Szóval, meglehet, hogy településenként más és más, a helyi önkormányzat döntése, határozata alapján történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!