Brigitta7736 kérdése:
Én, mint tulajdonos, hogyan tehetem ki azt a személyt, aki állandóra lett bejelentve más rokon által 15 évvel ezelőtt és halmozza az adósságot a lakásomra? Mi ennek a menete?
Figyelt kérdés
Az emberkét még nagyszülők jelentették be állandóra, gyerekkorában. Azóta felnőtt és élősködik a nagymamámon. Semmit se fizet a lakásban. A lakást megörököltem, tehát én is tulaj vagyok.2013. nov. 7. 19:39
1/8 anonim válasza:
Most örökös avagy tulajdonos vagy?Akkor vagy tulajdonos ha már a Te neveden van a ház.Ha még nincs a neveden akkor csak örökös lehetsz.Az örökös még semmit nem tehet ebben az esetben.
2/8 anonim válasza:
Hogy érted -a kisbetűsben-"aházat örököltem, tehát én is tulaj vagyok".És még ki a tulajdonos,a mama is,vagy az övé a ház még?
3/8 anonim válasza:
Ha nagyid már nem él, és egyedüli tulajdonos vagy, és a nem kívánt lakónak sem haszonélvezeti joga, sem tulajdoni hányada nincs, sem egyéb jogcíme, akkor nyugodtan ballagj be a földhivatalhoz, és kérj kényszerkijelentést. Utána hatóságilag ki lehet lakoltatni, mert nem lesz jogcíme ott lakni.
4/8 anonim válasza:
A lakcím nem jogalap a lakás használatára. Kényszerkijelentés csak akkor lehetséges, ha már kiköltözött. De ez teljesen mindegy. A szívességi lakáshasználatot bármikor megvonhatod tőle. Sajnos, ha magától nem megy ki, perelned kell. Mindez teljesen független attól, hogy be van-e jelentve a lakcíme.
5/8 EagleHUN válasza:
4-es jár a legközelebb szerintem az igazsághoz. Annyit fűznék a mondandójához hogy ha te tulajdonos vagy akkor kilakoltatási végzést is kérhetsz az illetőre, az még nem pereskedés.
Ha vannak tulajdonostársaid akkor csak közösen tehettek bármit is.
6/8 anonim válasza:
#5: a pereskedés nélküli végrehajtás csak abban a speciális esetben lehetséges, ha a lakáshasználatot közokiratba foglalt, végrehajtási záradékkal ellátott szerződés alapozza meg. Egyébként sajnos nem lehet elkerülni a pert.
7/8 anonim válasza:
Odaköltözöl mellé pár haverral . De ha tulajdonos neki nincsen papírja kirakjátok és mehet a sóhivatalba :)
8/8 anonim válasza:
Szerintem érd el, hogy ő maga akarjon menni. Pl télen, ha egyedi fűtésszabályozás van a lakáson, zárjátok ki (nagymamának vegyetek hősugárzót). Ha van lakásbiztosításotok, verjétek ki az ablakokat a szobájában. Éjszaka minél hangosabbak vagytok, annál jobb. Lehetetlenítsétek el az ottlakását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!