Ha nem veszem át az ajánlott levelet annak milyen következményei lehetnek?
Manapság már nem lehet arra hivatkozni, hogy nem kaptam meg: az át nem vett ajánlott küldemény a hivatalos szerveknél kikézbesítettnek minősül. Úgyhogy én a helyedben bemennék és átvenném. Ha nem veszed át, lehet olyan dolgok fognak történni Veled, amiről csak utólag lesz tudomásod.
Nekem a NAV-tól jött levelem, fel sem jött a postás, szerencsére értesítőt azért bedobott. Bementem érte: megtudtam a levélből, hogy ki akarnak vágni a KATA-ból (átalányadó), elkezdtem intézni és sikerült "megmenekülnöm" :-) Szóval jobb szembenézni a tényekkel - akkor még esetleg tudsz is valamit tenne ellene, ha nem szájízed szerint való.
Kedves kérdező. Jelenleg még semmilyen hátrány nem esett abból, hogy nem vetted át a levelet, feltéve ha a postás nem a "címzett az átvételt megtagadta" jelzést írta a tértivevényre (sajnos már láttam ilyet). Ilyenkor a jog szerint a posta megpróbálja majd neked második alkalommal is kézbesíteni a levelet. Ha ez sem sikerül, akkor lép életbe az ún.: kézbesítési vélelem, amelynek értelmében a levél kézbesítettnek minősül a második kézbesítéstől számított 5. munkanapon.
Természetesen nem kell megvárni a 2. kézbesítést, addig is a kapott értesítővel a postán át lehet venni a levelet mindenféle szankció nélkül.
Első vagyok: mint leírtam, ha nem veszed át, attól még ugyanúgy kézbesítettnek minősül, de ha átveszed, akkor MÉG TUDSZ ESETLEG TENNI VALAMIT A SAJÁT ÉRDEKEDBEN!
Attól, hogy a fejedet a homokba dugod, attól a probléma megmarad. Példával is illusztráltam, hogy én tudtam tenni a saját érdekemben, azáltal, hogy átvettem a NAV-os levelet - pedig hidd el, nekem sem ízlett :D
Saját magaddal tolsz ki, ha nem veszed át, mert a fejed felett hozhatnak meg egy döntést úgy, hogy nem is tudsz róla. Pl. ilyen levelekben szokott lenni olyan, hogy fellebbezés 14 nap, stb.
És úgy őszintén: ha munkanélküli vagy, nem ráérnél bemenni érte? Én már nem is győzködlek tovább, mert a végén még én leszek lehúzva, hogy milyen egy erőszakos állat vagyok :D
Mivel a munkanélküli nyilvántartásba regisztráltál, így ennek kötelezettségei vannak. Nagy ívből tesznek arra, hogy neked esetleg tetszik-e a felajánlott munkalehetőség. Ha épp munkalehetőség áll benne, amit nem fogadsz el, akkor törölnek a nyilvántartásból, melybe x ideig nem regisztrálhatsz újra, és a kapott segélyeket megvonják.
Viszont az is előfordulhat, hogy pl induló képzésre hívják fel a figyelmed, vagy épp a 3 havonta esedékes jelentkezés időpontját tették át. Esetleg más olyan információ áll benne, aminek át nem vételének nincs következménye. Így mindenképp ajánlott átvenni a levelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!