Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem veszem át az ajánlott...

Ha nem veszem át az ajánlott levelet annak milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés
Ma kaptam délelőtt a kormányhivataltól valami hivatalos iratot (A/2.). Sajnos nem hallottam a csengőt, így nem tudtam átvenni, csak az értesítőt láttam meg a postaládában. 2 hete, mivel munkanélküli vagyok ki akartak közvetíteni valami munkára, de nem vállaltam, azt mondta a munkahelyen az igazgató, hogy fogok kapni valami kiközvetítői lapot majd a munkaügyitől, lehet, hogy ez az. Ha nem veszem át, akkor lehet belőle valami bajom?
2015. szept. 14. 11:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Manapság már nem lehet arra hivatkozni, hogy nem kaptam meg: az át nem vett ajánlott küldemény a hivatalos szerveknél kikézbesítettnek minősül. Úgyhogy én a helyedben bemennék és átvenném. Ha nem veszed át, lehet olyan dolgok fognak történni Veled, amiről csak utólag lesz tudomásod.

Nekem a NAV-tól jött levelem, fel sem jött a postás, szerencsére értesítőt azért bedobott. Bementem érte: megtudtam a levélből, hogy ki akarnak vágni a KATA-ból (átalányadó), elkezdtem intézni és sikerült "megmenekülnöm" :-) Szóval jobb szembenézni a tényekkel - akkor még esetleg tudsz is valamit tenne ellene, ha nem szájízed szerint való.

2015. szept. 14. 12:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Ez valószínű valami munkaügyi központtal kapcsolatos hülyeség lesz. Vagy a kiközvetítői lapom vagy valami újabb "remek" "munkaajánlat"...
2015. szept. 14. 12:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha nem mész el érte, egy hét múlva a a postás újra csöngetni fog. Bajod max annyi, hogy elszalasztod a munkát
2015. szept. 14. 12:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Jelenleg még semmilyen hátrány nem esett abból, hogy nem vetted át a levelet, feltéve ha a postás nem a "címzett az átvételt megtagadta" jelzést írta a tértivevényre (sajnos már láttam ilyet). Ilyenkor a jog szerint a posta megpróbálja majd neked második alkalommal is kézbesíteni a levelet. Ha ez sem sikerül, akkor lép életbe az ún.: kézbesítési vélelem, amelynek értelmében a levél kézbesítettnek minősül a második kézbesítéstől számított 5. munkanapon.

Természetesen nem kell megvárni a 2. kézbesítést, addig is a kapott értesítővel a postán át lehet venni a levelet mindenféle szankció nélkül.

2015. szept. 14. 12:48
 5/10 A kérdező kommentje:
És ha egyáltalán nem foglalkozom a levéllel? Ha a következő kézbesítéskor sem veszem át? És egyáltalán soha sem. Akkor mi történhet?
2015. szept. 14. 13:13
 6/10 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Akkor az úgy minősül, hogy megkaptad, elolvastad és annak tudatában semmit sem tettél. Hogy konkrétan milyen következménye lenne, azt nem lehet megmondani, mert nem tudni, mi áll a levélben. Ajánlatos átvenni és megnézni, mert akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy nem foglalkozol vele.
2015. szept. 14. 13:18
 7/10 A kérdező kommentje:
De ha átvettem, akkor ott lesz az aláírásom, megint csak én leszek a "bűnös", ha esetleg nemtetsző dolog áll benne.
2015. szept. 14. 13:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok: mint leírtam, ha nem veszed át, attól még ugyanúgy kézbesítettnek minősül, de ha átveszed, akkor MÉG TUDSZ ESETLEG TENNI VALAMIT A SAJÁT ÉRDEKEDBEN!

Attól, hogy a fejedet a homokba dugod, attól a probléma megmarad. Példával is illusztráltam, hogy én tudtam tenni a saját érdekemben, azáltal, hogy átvettem a NAV-os levelet - pedig hidd el, nekem sem ízlett :D

Saját magaddal tolsz ki, ha nem veszed át, mert a fejed felett hozhatnak meg egy döntést úgy, hogy nem is tudsz róla. Pl. ilyen levelekben szokott lenni olyan, hogy fellebbezés 14 nap, stb.

És úgy őszintén: ha munkanélküli vagy, nem ráérnél bemenni érte? Én már nem is győzködlek tovább, mert a végén még én leszek lehúzva, hogy milyen egy erőszakos állat vagyok :D

2015. szept. 14. 13:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy nem érek rá átvenni, csak elég valószínű. hogy megint valami közmunkára akarnak kitenni, amihez semmi kedvem. De ebben igazad van, hogy jobb átvenni, kár, hogy csak 16:00 után lehet érte menni.
2015. szept. 14. 13:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Mivel a munkanélküli nyilvántartásba regisztráltál, így ennek kötelezettségei vannak. Nagy ívből tesznek arra, hogy neked esetleg tetszik-e a felajánlott munkalehetőség. Ha épp munkalehetőség áll benne, amit nem fogadsz el, akkor törölnek a nyilvántartásból, melybe x ideig nem regisztrálhatsz újra, és a kapott segélyeket megvonják.

Viszont az is előfordulhat, hogy pl induló képzésre hívják fel a figyelmed, vagy épp a 3 havonta esedékes jelentkezés időpontját tették át. Esetleg más olyan információ áll benne, aminek át nem vételének nincs következménye. Így mindenképp ajánlott átvenni a levelet.

2015. szept. 14. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!