Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem akarják elfogadni...

Miért nem akarják elfogadni az orvosok a német uniós egészségkártyát?

Figyelt kérdés

Legszívesebben cafatokra tépném a régi magyar TAJ-kártyám. Akárhányszor megyek orvoshoz, mindig habzó szájjal jövök ki, mert azt mondják, hogy ők csak a magyar kártyát fogadják el.

Mivel odaát, Németországban apám fizetéséből egy magyar havi fizetést vonnak le érte, és az unió területén érvényes az AOK Gesundheitskarte el kéne fogadniuk, de arra hivatkoznak, hogy csak magyar TB-számmal tudnak felvenni. Így minden ilyen látogatásomkor van egy hatalmas balhé, mert úgy gondolom joggal vagyok felháborodva. Azt mondták, hogy a szakorvosokat felejtsem el, csak ambulánsan látnak el. Egy deka recepttámogatást nem kapok (még azt az alapot sem, holott a németeknél nem is kellett fizetnem a gyógyszerért.

Kínomban kikértem az AOK-tól a szerződést és lefordíttattam, de hiába, így sem fogadják el, azt mondják, hogy fizessem a magyart.

2015. szept. 10. 11:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha nem elsz Nemetorszagban akkor meg nem is ervenyes a biztositasod.
2015. szept. 10. 15:51
 12/18 A kérdező kommentje:
attól, hogy nem élek ott lehet ott lakcímem...
2015. szept. 10. 16:10
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem a lakcim szamit, hanem az hogy hol elsz. Erre a trukkozesre nagyon konnyen ra tudtok fazni.

Az AOK siman visszakovetelheti az eddig kifizetett osszegeket. Igazabol csalok vagytok. Ugyhogy nem ertem a nagy arcoskodast a reszedrol. Fizesd a magyar tebet.

2015. szept. 10. 16:15
 14/18 anonim ***** válasza:
du vater in der deutschen landen arbeit und zahlt deustch und du hier in der ungern ungarn nich gesundheit, arzt nicht gut, scheißkerl arschloch! bezahlen hier nich nur sagen gib mir migrant fuck you ungarn!
2015. szept. 11. 03:54
 15/18 anonim ***** válasza:
aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul ...
2015. szept. 12. 16:42
 16/18 anonim ***** válasza:
:D
2015. szept. 12. 21:40
 17/18 A kérdező kommentje:

aha, tök jó. akkor gondolom a csp-re se vagyok odakint jogosult, ugye? na hagyjatok, utánaolvastam, mikor hazajöttem.

mivel az én biztosításom a családhoz van kapcsolva 21 éves koromig jár. független attól hol élek. igénybeveszem-e vagy sem. mivel az unió egész területén érvényes a kártya, így sérelmezem a magyarok hozzállását a kérdéshez.

Az apám azért dolgozik hónapról hónapra, hogy a család tagjainak levonhassák a biztosítását, az adókat, járulékokat stb. a családi pótlékra is úgyszintén jogosult vagyok odakintről, mivel ott minden további nélkül megadják szintén 21 éves korig. szóval, ezekre jogosult vagyok, miután apám kint dolgozik és kint él, lakcímtől és anyám keservétől is független.

Ezt az AOK írásba is adta.

2015. szept. 16. 14:42
 18/18 anonim ***** válasza:

"akkor gondolom a csp-re se vagyok odakint jogosult, ugye?"

De, arra jogosult vagy. De a Kindergeldnek semmi koze a Krankenversicherunghoz.

", utánaolvastam, mikor hazajöttem.

mivel az én biztosításom a családhoz van kapcsolva 21 éves koromig jár. független attól hol élek"

Rosszul olvastal utana:

[link]

"Nach § 10 Abs. 1 Nr. 1 SGB V können über die Familienversicherung grundsätzlich und ausdrücklich nur die Kinder von Mitgliedern versichert wenn, wenn diese Familienangehörigen ihren Wohnsitz oder gewöhnlichen Aufenthalt im Inland haben. "

Megnezheted a torvenyt is, fenn van a neten. Mivel neked a szokasos tartozkodasi helyed nem Nemetorszagban van, fuggetlenul attol hova vagy bejelentve. Menj csak be az AOK-hoz es meseld el hogy te tulajdonkeppen nem is elsz Nemetorszagban, rovid uton megszuntetik a biztositasod, sot meg lehet penzt is kovetelnek majd.

"mivel az unió egész területén érvényes a kártya"

Igen, kulfoldon surgossegi ellatas igenybevetelere! Normal ellatast nem vehetsz vele igenybe, ill. elotte egyeztetned kell a biztositoddal hogy fizeti-e. Es a kulfoldi szolgaltatoknak sem kotelessege elfogadni a kartyadat, normal kezelesnel meg plane nem.

2015. szept. 16. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!