Miért nem akarják elfogadni az orvosok a német uniós egészségkártyát?
Legszívesebben cafatokra tépném a régi magyar TAJ-kártyám. Akárhányszor megyek orvoshoz, mindig habzó szájjal jövök ki, mert azt mondják, hogy ők csak a magyar kártyát fogadják el.
Mivel odaát, Németországban apám fizetéséből egy magyar havi fizetést vonnak le érte, és az unió területén érvényes az AOK Gesundheitskarte el kéne fogadniuk, de arra hivatkoznak, hogy csak magyar TB-számmal tudnak felvenni. Így minden ilyen látogatásomkor van egy hatalmas balhé, mert úgy gondolom joggal vagyok felháborodva. Azt mondták, hogy a szakorvosokat felejtsem el, csak ambulánsan látnak el. Egy deka recepttámogatást nem kapok (még azt az alapot sem, holott a németeknél nem is kellett fizetnem a gyógyszerért.
Kínomban kikértem az AOK-tól a szerződést és lefordíttattam, de hiába, így sem fogadják el, azt mondják, hogy fizessem a magyart.
Mert ez a törvény és igazuk van.
Aki biztosított külföldön az külföldön él. Ha más országba mész akkor ambulánsan ellátnak, de ennyi. Kezeltetésre mindenki menjen haza.
Miért vagy ezen felháborodva? Német egészségügy ezerszer jobb, itt bemész a kis kártyáddal és ellátnak(ok kell 3 hónapot várnod egy német idöpontra, de azért sokkal jobb).
Az eu arra találta ki az eus egészségügyet, ha pl uton vagy az unióban és eltöröd a lábad, lázas leszel, baleseted lesz, szívinfarktust kapsz stb... akkor sürgösségiben ellátnak, de már a kezelésekre, a további kivizsgálásokra mindenki menjen haza.
Ahogy jól értem, te most Mo-n élsz, és az apád által vagy biztosított egy német biztosításon keresztül. Gondoltatok már arra, hogy ha pl veled egy komolyabb baj történik Mo-n, pl combnyaktörés, akkor mi lesz a rehabilitációval és a többivel? Ok megmüttenek a baleset után, de ha nem kell többet akorházban maradni, akkor kiraknak. Na de jön a pár hét gipsz és folyamatos röngenre van szükség, majd a gipsz után hónapokig rehabilitáció, amit egyáltalán nem fizet így a biztosító. Közúton nem leszel szállítható, hogy kimenj németországba tovább kezeltetni magadat, így marad hogy 10.000€-t egy beteg szállítést fizessetek.
Ezt azért írom le, mert németországban élek, és voltam tolmács egy ilyen esetben(egy öreg hölgy balesete Mo-n Eus biztosítással). Nekünk pl az egész családnak van utas biztosítása egész évre (4 emberre 250€/év), igy az union belül mindenhol biztosítva vagyunk, így a fenti esetben a betegszállítást a biztosítonk oldaná meg, habár mi Mo-n csak 2-3 hetet töltünk évente.
Èn azt javaslom, hogy ha Mo-n élsz akkor apád vegyen le a német biztosításárol, és te jelentkezz be ßes fizesd magad Mo-n a biztosítást.
Első válaszát köszönöm, sajnos ezt a 100-ból 100 magyar orvos nem tudta elregélni.
Második: ha nincs semmilyen biztosításod, akkor látnak el ambulánsan. Az a gyökérség, hogy nekem teljeskörű biztosításom van a németeknél, tehát alapból meg kéne kapnom a kezeléseket itt is.
Elég nagy probléma, hogy ezt a magyarok nem így látják. Nem fogom fizetni a magyar TB-t, mert kb akkora a színvonal, mint a némethez képesti biztosítási havídíj (nulla).
Apám annyit fizet, ha benne vagyok a családi biztosításban, mintha nem vagyok benne (tudod, nagycsalád), szóval nekem ne magyarázzák már meg, hogy annyira vagyok itthon jogosult mint az életművészek.
"az unió területén érvényes az AOK Gesundheitskarte el kéne fogadniuk"
Nem kell. Tevedni meltoztatol. Egyebkent meg nem fizeted a magyar TB-t, miert lassanak el? Nem igazan ertem hogy hogyan gondolod ezt.
Kezeltesd magad Nemetorszagban, egyebkent is sokkal jobban jarsz.
" alapból meg kéne kapnom a kezeléseket itt is. "
dehogy kellene, honnan vetted ezt a hulyeseget?
Akkor mi a francnak van kiváltva az uniós kártya, ha annyi ellátást kapok, mint akinek semmilyen biztosítása nincs??????
Az unió összes országára érvényes, az adott ország társadalom biztosításának alap (tehát ugyanúgy, aki az országban fizet tb-t) ellátásra jogosít.
Mert nem igy mukodik a dolog.
Amugy ha Nemetorszagban elsz akkor miert nem ott kezelteted magad? Nem ertem? En is Nemetorszagban elek es hulye lennek a magyar egeszsegugybe menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!