Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a nők nevében szeretnék a...

Ha a nők nevében szeretnék a keresztény egyháztól egy nagyobb összegű kárpótlást kérni a boszorkányüldözés miatt, szerintetek megkapjuk?

Figyelt kérdés

A 15–18. század közötti boszorkányüldözések kivégzett áldozatainak száma durva becslések szerint megközelíti a kilencmilliót!

Akkor ez a nők holokausztja, nem? Akkor minket is megillet a kárpótlás így párszáz évvel később, nem? És vezessék be a börtönbüntetést ennek a ténynek a tagadására is! Mellesleg távoli rokonaim között van egy igazi indián is... ő is kérhet pénzt az USÁtól, amiért az egész népét kiirtották a saját hazájukban?

2010. márc. 10. 17:53
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Amint már láttam egy válaszban, a boszorkányok férfiak is voltak ezt csak ismételni tudom, szóval nem csak a nők nevében lehetne. A boszorkányperek koncepciós perek voltak csak nem a mai értelemben, hanem vallási vonatkoztatásban. A vád az ördöggel kötött szerződés. Nem feltétlen a keresztény egyház a hibás, hogy a vallás kihatott az akkori bűntetőjogra szerintem (más mostmár nem bűncselekmények is átkerültek emiatt). Az akkori társadalom egyetértett ezzel, példának okáért ez olyan mintha a mostani rómaiaknak kéne kárpótlást fizetni a rabszolgatartás miatt, és persze azt se tudom kinek mindkét esetben. Szóval a válasz szerintem: nem.
2010. márc. 12. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!